изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:39 EEST
МВР отрича за натиск при напускането на полицая, осветлил даренията    
НовиниПолицаят Константин Иванов, който пръв разказа, че коли на фирми, направили дарения на МВР, не се спират за проверка, не е бил уволнен, а е напуснал доброволно и върху него не е бил оказван никакъв натиск. Това заяви на пресконференция директорът на СДВР комисар Валери Йорданов, цитиран от БТА и "Фокус". По думите на Йорданов, Константин Иванов е бил наказван дисциплинарно редица пъти, като един от случаите е за полицейско насилие. Йорданов добави, че по твърденията на Иванов за "чадър" над дарители на МВР е била образувана проверка, която обаче не е открила нарушения.

Вчера пред bTV вече бившият служител на реда разказа, че след 20 години в МВР е бил принуден да напусне системата, тъй като е бил подложен на натиск и допълни, че очаква атаки срещу себе си.
"Аз останах сам не просто срещу 150 човека, аз останах сам срещу държавата. Не трябваше да ме оставят сам“, каза още Иванов.

В средата на месец май Константин Иванов с променен глас и прикрито лице разказа пред bTV за практиката със списъците на дарители на МВР, чиито автомобили не трябва да се спират. Последва вътрешна проверка в министерството, при която от 155 проверени служители само двама признали, че са получавали такива разпореждания. Това са именно Константин Иванов и още един полицай.

Днес директорът на СДВР заяви, че другият полицай, дал показания в подкрепа на твърденията на Иванов, все още е на работа.
„Когато 20 години си изхранвал семейството си от тази система, да излезеш да плюеш по този вулгарен начин – говори за ниска морална граница", каза още комисар Валери Йорданов.

По-рано днес пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата трябва да финансира МВР.
"Даренията досега не трябва да се връщат, да не си поставяме прекалени цели. Оттук нататък вътрешният министър да си подреди така нещата, че да не се допуска такива дарения. Силни спекулации са, че полицаят е махнат заради информацията за даренията. Така, че съм казал днес директорът на СДВР да каже защо го е отстранил", допълни премиерът.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

МВР отрича за натиск при напускането на полицая, осветлил даренията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди