изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:15 EEST
“А” група започва, готови ли сте за битки и скандали в родното блато    
СпортЦСКА, “Левски” и Литекс – обичайната каляска с три коня. Ще успее ли Лудогорец да направи нещо повече от гръмки трансфери на пазара и какво да очакваме от останалите боричкащи се отбори на хоризонта

“А” група се завръща. Добра или лоша, от днес отново ще бъде обсъждана тема. Отборите са готови за старта, поне така казват всички треньори. Всеки тръгва с голямата кошница, едни гонят задължителна шампионска титла, други евротурнири, трети класиране в тройката. Никой не говори за изпадане. Така и трябва, ако някой се е предал още отсега, няма смисъл да започва. Само че в края на първенството все някой трябва да напусне групата на майсторите. До тогава обаче има още време. Днес са едва първите мачове, на които ще станем свидетели. Всеки оплюва нивото на българския футбол, бил слаб, грозен, бавен, приличащ на задъхан тролей №9. Да, ама феновете ще отидат на стадиона или ще седнат пред телевизора, за да видят старта. Просто така, от любопитство. Какво представлява трансферният хит Лудогорец. Може ли да направи нещо повече от привличане на гръмки имена за летни попълнения. Има ли сили тимът от Разград да играе роля в първенството или ще бъде посредствен отбор със скъпа селекция. Много хора започнаха отрано със сравненията между Лудогорец и Литекс, който преди години още в дебютния си сезон в “А” група стана шампион. Само времето ще покаже дали новакът може да повтори похода на ловчанлии към върха.

Как са се подготвили ЦСКА и “Левски” през лятото и колко ще изпълнят заканите си да станат шампиони. При “червените” всичко сякаш е наред и има спокойствие, но в Борисовата градина винаги цъка бомба със закъснител. Никой не знае от кой шубрак ще изскочи змията. Радуканов привлече добри попълнения, разполага с отбор и всички му предвещават светло бъдеще.

На “Герена” в момента ври и кипи заради отпадането от Спартак (Търнава). Ще успее ли Гонзо да овладее положението, още повече, че предстои дерби със Славия още в първия кръг. Добрата стара Славия – и тази година ще играе ролята на средняшки тим, който не се бори за нищо. Ако се бореше, Венци Стефанов отдавна да е влязъл в евротурнирите. “Белите” тръгват с треньор-дебютант в лицето на Мартин Кушев. Допреди няколко седмици основен голмайстор, а от днес наставник.

Шампионът Литекс и Любо Пенев пак са фаворити за едно от първите места. Ако и съдиите свирят като през миналата година, “оранжевите” нямат избутване от тройката. Отборът обаче беше напуснат от важни играчи като Дока, Барт и Берберович, на път е да си тръгне и Том, което няма как да не отслаби градения състав.

Боричкането за евротурнирите пак ще бъде между Локо (Пловдив), Черно море, Берое и Локо (София). Всеки един от тях си поставя като цел участие в Европа. На пръв поглед изглежда, че Пловдивското Юве е с едни гърди напред заради що-годе добрата селекция и запазен гръбнак на отбора от миналата година.

“Ботев” (Враца) се завърна в “А” група след почти 20 години. Още днес славният тим ще усети отново тръпката да участва в елита. Светкавица (Търговище) за първи път ще опита какво е да си при майсторите, след като премина през куп баражи и пресявки.

Какво ново ни чака в родното футболно блато? Като се замисли човек почти нищо. Все същите стари и овехтели стадиони, тук-там с пребоядисани седалки и заковани нови табелки на тоалетните. Никой нищо не прави и ремонтира, строи се само в Разград, но там парите извират като от петролен кладенец. Същите стари муцуни в ръководствата, същите устати шефове, които още от днес ще започнат да сипят хули по съдиите. Някои тимове смениха треньорите, ама пак познатите имена, само че отишли от единия град в другия. Стефан Грозданов е в Монтана, Зафето пое Калиакра. Канатларовски се върна в Локо (Плоддив), а Херо – в родния Бургас. Гонзо взе властта на “Герена” и изгони Ясен Петров, а Венци Стефанов гласува доверие на младия Мартин Кушев. Коце Лаптопа смени Благовград с Видима.

Часове преди старта на “А” група пак скандали, пак нищо неясно в БФС. До последно не се знаеше кои телевизии ще предават мачовете, въобще прякото им излъчване беше под сериозна въпросителна. И до днес има програма само за първите четири кръга, нататък също неяснота. Въпреки пълния мрак “А” група започва, да му мислят феновете./БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

“А” група започва, готови ли сте за битки и скандали в родното блато | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди