изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:28 EEST
ИЗВЛИЧАНЕ С ВЪЖЕТА ДЕМОНСТРИРАХА СПАСИТЕЛИТЕ В АЛБЕНА    
ОбществоИзвънредно, извън ежеседмичната програма, занятие проведоха вчера сутринта спасителите на плажа в Албена, съобщи за НДТ шефът на водното спасяване към Областния съвет на БЧК в Добрич Петър Андреев.


Грижещите се сигурността на летовниците показаха уменията си в извличане с въжета. "От няколко години въжетата, с които разполагахме, бяха стари, амортизирани, изгнили и не ги използвахме - обясни Андреев. - Това обаче е добра техника, която е необходимо да не се изхвърля от експлоатация". Възможността тя отново да бъде използвана бе осигурена от ръководството на Албена, което закупи 27 нови въжета - за всички вишки. "Преди два три-дни имахме инцидент, в който се наложи да използваме въжета. Решихме да затвърдим знанията на спасителите", обясни шефът на водното спасяване.
Демонстрацията се проведе под формата на състезание, спасителите бяха разделени на пет отбора по петима, разказа Андреев. Охранителите показаха уменията си в зона без чадъри - в ляво от десети пост. Свидетели на това как се справят с въжетата станаха и многобройни туристи, които с интерес наблюдаваха действията им. Спасителите демонстрираха и спасяване с буй. Класираните на първо, второ и трето място бяха отличени.
В около 80 инцидента са участвали от началото на лятото спасителите на плажната ивица в Албена. При нито един от тях не се е стигнало до реанимация. Инцидентите са най-често в резултат на морски явления - наличието на дънни ями и обратни морски течения, посочи Петър Андреев. По думите му, туристите рядко се съобразяват с поставените ограничения и упоменателни знаци. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗВЛИЧАНЕ С ВЪЖЕТА ДЕМОНСТРИРАХА СПАСИТЕЛИТЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди