изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:52 EEST
Режисьорът Майкъл Мур призова Обама да арестува шефовете на S&P    
По светаРежисьорът Майкъл Мур призова чрез микроблога си в Twitter американския президент Барак Обама да арестува шефовете на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (Standart&Poor’s).
Мур твърди, че "тези престъпници от агенцията свалиха икономика" през 2008 г. и сега ще го направят отново, пише в. "Вашингтон таймс", цитиран от Лента.ру. Режисьорът припомня статия от 2002 г., в която се казва, че собствениците на "Стандард енд Пуърс" са приятели със семейството на бившия президент Джордж Буш, а също припомня за обиск на полицията в офис на агенцията в Милано, Италия.

Мур смята, че за финансовата криза през 2008 г. е виновна "Стандард енд Пуърс", която не е понижила навреме рейтинга на ипотечните ценни книжа и това е раздуло "балона" на пазара на недвижими имоти.

В петък агенцията понижи кредитния рейтинг на държавния дълг на САЩ с една степен - от "ААА" на "АА+" и предупреди, че през следващата година или две може да бъде последвана от друга понижение.

Вчера Уолстрийт се срина с 5.5%.

Едни от най-известните филми на Мур са "Боулинг за Колумбайн" (Bowling for Columbine), "Фаренхайт 9/11" (Fahrenheit 9/11), "Сико" (Sicko) и "Капитализъм: любовна история" (Capitalism: A Love Story). В тях режисьорът разглежда глобализацията, поведението на големите корпорации, огнестрелните оръжия, войната в Ирак, Джордж Буш, американската здравна система и ефектите на капитализма. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Режисьорът Майкъл Мур призова Обама да арестува шефовете на S&P | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди