изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:14 EEST
ЗАТВАРЯТ 2000 АПТЕКИ, АКО ДО 3 СЕДМИЦИ НЕ СЕ СВЪРЖАТ С НАП    
ИкономикаБлизо 80 % от всички търговци във фармацевтичния бранш вече са свързали касовите си апарати с компютърната система на Националната агенция за приходите, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция, след проведена вчера среща в НАП с представители на бранша.

Оттам добавят още, че необходимите фискални системи са произведени, предлагат се в търговската мрежа, а сервизните фирми имат готовност да ги инсталират преди изтичането на крайния срок 31 август. Около 2000 аптеки от цялата страна имат малко по-малко от 3 седмици да изпълнят законовото изискване, за да избегнат затварянето им от инспекторите на НАП, припомнят още данъчните.
С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти бе въведен срок за изграждане на дистанционна връзка с данъчната администрация за търговците с лекарства и зърно. Тези, които търгуват на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят връзката до края на август, а търговците на зърно -  до края на ноември т. г. Всички останали търговци в страната трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г. Браншовите организации от фармацевтичния бранш гарантират, че срокът ще бъде спазен, защото има достатъчно време и техническа обезпеченост. Подробна информация за изискванията на закона, включително софтуер за проверка дали едно фискално устройство може да бъде доработено или се налага заменянето му с ново може да се намери в сайта на приходната агенция на адрес www.nap.bg или на телефона на информационния център на агенцията 0700 18 700.
 


Сходни връзки

ЗАТВАРЯТ 2000 АПТЕКИ, АКО ДО 3 СЕДМИЦИ НЕ СЕ СВЪРЖАТ С НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди