изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:46 EET
Целият бряг на Шабла е зает от къмпингуващи    
ТуризъмЦелият бряг на Шабла е зает от къмпингуващи. Тази година къмпингуващите наистина са много, каза кметът на Община Шабла Красимир Кръстев. „Ние ги предупреждаваме да си пазят вещите, да се съсредоточат върху разрешените места за къмпингуване, а не върху защитени природни територии, каквито са дюните или езерата, така че имаме постоянно контрол върху територията. Имаме назначени 12 души като еколози и други, по различни програми, които са в помощ на полицията и на Гранична полиция при осъществяването на контрол върху територията”, посочи кметът на Шабла в интервю за "Фокус".

„Къмпингуващите са много – те са постоянно меняща се величина, тъй като обикновено идват за няколко дни и понякога се и местят на различни позиции. Като цяло някои създават проблеми, тъй като замърсяват, а други са много добри граждани и почистват преди да се настанят и след себе си, за което им благодарим. Нямаме инциденти, свързани с посегателство върху имущество, за разлика от други години. В началото на сезона имахме по-леки кражби”, посочи Кръстев.

По думите му за разлика от други общини, където имат проблеми с концесията на плажовете, бреговата ивица край Шабла е без концесионери тъй като плажовете там са твърде много, а легловата база не е голяма.
„Затова нямаме концесионери и нямаме охранители по плажовете, но те са сравнително безопасни, тъй като са пясъчни, с дълги и плитки ивици и засега нямаме инциденти. Години наред е така и се надявам да бъде така и тази година.

Единственият нещастен случай, станал тази година, е с един австрийски катерач. „Нямаме други инциденти и като цяло при нас е по-спокойно и нямаме оплаквания от друго естество или пък често да се случват инциденти”, посочи Кръстев. http://varna.dir.bg
 


Сходни връзки

Целият бряг на Шабла е зает от къмпингуващи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди