изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:02 EEST
Хакерите от Anonymous обещаха да убият “Фейсбук“    
По светаХакерската група Anonymous съобщава за готвещата се атака спрямо социалната мрежа Facebook. “Операция Facebook“ е планирана за нощта на 5 ноември тази година. Хакерите предлагат на своите привърженици да се обединят и да “унищожат Facebook в името уединението.“ Като причина за желанието си групата изтъква злоупотребата с личните данни на потребитебите на “Фейсбук“ и трудностите при изтриване на профил в мрежата.


“Това е борба в името на избора и информираното съгласие“, се казва във видеосъобщение, разпространено от групата в YouTube.com и озаглавено “Операция Фейсбук 5 ноември 2011“.
“Вашето средство за комуникация, което всички вие толкова обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте активист или просто човек, който иска да защити свободата на информация, тогава присъединете се към каузата. Убийте Facebook, за да запазите неприкосновеността на личния си живот“, призовава Anonymous.
“Facebook продава информация на правителствени агенции и осигурява нелегален достъп на фирми от сферата на сигурността, така че да могат да шпионират хората по света. Някои от тези фирми работят за авторитарни правителства като египетското и сирийското.“
В съобщението на Anonymous се посочва, че всичко, което един потребител на Facebook остава в мрежата, изтриването напълно на акаунта е невъзможно и цялата лична информация може бъде възстановена във всеки един момент.
“Facebook знае за вас повече, отколкото семейството ви“, се посочва в съобщението.
Групата Anonymous е смятана за отговорна за извършени кибернападения над Пентагона, News corp и други компании и организации. Тя нашумя най-вече след атаките срещу Visa и MasterCard миналата година. Тогава хакерите обявиха, че застават зад създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, и спряха дейността на сайтовете на двата оператора на кредитни и дебитни карти, които отказаха да приемат дарения за съществуването на спорния сайт.
Това не е първият път, когато Anonymous застава срещу социалните мрежи. След като Google премахна нейните акаунти в Gmail и Google+, групата обеща да създаде своя собствена социална мрежа, наречена AnonPlus. http://novini.dir.bg
 


Сходни връзки

Хакерите от Anonymous обещаха да убият “Фейсбук“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди