изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:52 EEST
ОБСЪЖДАТ ФИНАНСОВАТА РАМКА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СЕКТОР    
ЗемеделиеСъздават Консултативен съвет по земеделие като постоянен орган към МЗХ


Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов и представители на земеделските организации в България започнаха вчера обсъждането на финансовата рамка за подпомагане на сектора през следващата бюджетна година. Разширената среща се проведе в Министерски съвет под председателството на вицепремиера Симеон Дянков.
Общо за земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв., от които 838 130 243 лв. европейски средства и 500 285 904 лв. от националния бюджет, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.  От бюджетните средства 384 145 904  лв. са национални доплащания и 116 150 000 лв. са държавни помощи. В помощите за първи път са включени и средства за зеленчукопроизводство и овощарство, свиневъдство и птицевъдство.
От националните доплащания 73 млн. лв. са предвидени за тютюнопроизводителите, а 71 млн. лв. – за животновъдство по схемата на глава животно.  За национални доплащания на единица площ са обсъдени три варианта за разпределение на средствата. Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява  за повишаване на подпомагането, така че то да достигне размер от 32 лв. на декар общо европейски и национални доплащания. Представители на другите организации, присъствали на срещата, предложиха запазване на досегашния общ размер на помощта на единица площ от 28,50 лв. на декар, а предложението на Министерство на земеделието и храните е субсидията да бъде 30 лв. на декар.
Участниците в срещата единодушно приеха да бъде  сформиран Консултативен съвет по земеделие, който да продължи разговорите по финансовата рамка до края на месец август.  Консултативният съвет по земеделие ще е постоянно действащ орган към Министерство на земеделието и храните за обсъждане на политиката в сектора.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ФИНАНСОВАТА РАМКА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди