изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:41 EEST
Корейски дилър се самоуби, донесъл загуби за клиенти    
По светаСлужител на посредническа компания от Южна Корея се самоуби очевидно заради неотдавнашния силен борсов спад.
Явно дилърът е причинил големи загуби за неговите клиенти, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес и БТА. Тялото на мъжа, който бил на 48 години, било намерено пред сградата, в която той живеел в югоизточния град Даегу. Малко преди това той изпратил писма до близките си, изразявайки отчаянието си във връзка със срива на финансовите пазари, уточни полицията.

Писмата сочат, че акциите, принадлежали на неговите клиенти са се сринали и той е бил отчаян, заяви говорител на полицията в Даегу. Мъжът "очевидно се е самоубил", допълни той.
Охранителна камера в сградата, където е живеел дилърът, е заснела как той излиза на 18-ия етаж преди тялото му да бъде открито на тротоара.

Водещият индекс на фондовата борса в Сеул KOSPI се сви вчера с 3,64 на сто, а за цялата седмица загубите му достигнаха 17 на сто. Днес той леко се покачи с 0,27 на сто. Борсите в Азия, Европа и САЩ отчетоха сериозни загуби през последната седмица заради опасенията, свързани с американската икономика и дълговата криза в Европа.

В Южна Корея процентът на самоубийствата е най-висок сред страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) с 31 самоубили се на 100 000 души. След Южна Корея се нарежда Япония с 25 самоубийци на 100 000 души.

Първите самоубийства, свързани със загуби на финансовите пазари, са започнали през 1929 г. по време на Голямата депресия в САЩ. Тогава след "черния петък", когато Дау Джоунс се сринал главоломно, десетки фалирали бизнесмени са се хвърлили от небостъргачите на Ню Йорк. Според очевидци на онова време те са капели като листа от високите сгради, подтикнати към самоубийство от налегналата страната криза. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Корейски дилър се самоуби, донесъл загуби за клиенти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди