изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:10 EEST
Човек на ГЕРБ обвинен за измамата на 226 души с почивки    
Ред и сигурност

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на бизнесмена Венелин Качаков за измама в големи размери, след като вчера се разбра, че фирмата му е излъгала с обява в сайт за колективно пазаруване 226 души. Сред потърпевшите от "Еврохолидейз" ЕООД, които си купили ваучери и самолетни билети за Малдивите и остров Корфу, са дори депутати и полицейски шефове. Някои от измамените са дали по няколко хиляди лева.



37-годишният Качаков беше арестуван още вчера от полицията. Днес Галина Андреева, говорител на Районна прокуратура-Пловдив, съобщи, че след като му е повдигнато обвинение, му е наложена 72-часова мярка за неотклонение, предаде БТА. Той е заподозрян в източването на поне 600 000 лева, които потърпевшите са превели по банковите сметки на фирмата.

Оказа се, че Качаков е член на ГЕРБ от 2009 г.* Днес структурата на партията в Пловдив го е предложила за изключване заради уронване на престижа им, съобщи БНР.
"Всеки носи лична отговорност за своите действия и партията не е чадър за никого", коментира градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Той обясни, че в партията има хиляди членове и ръководството не може да е запознато с моралните критерии на всеки свой член.

Във връзка с измамата за общодържавно издирване са обявени двама от колегите на Качаков - Георги Христов, сочен за управител на фирмата, и Георги Владимиров, който също участвал в сключването на договорите.
Неофициално обаче се разбра, че собственикът на "Еврохолидейз" се води мъж от ромски произход, който доскоро е получавал социални помощи. Това е търсеният Христов. Компанията е препродадена през април, съобщи bTV.

Управителят на интернет сайта, в който измамниците са рекламирали офертите си, заяви, че възнамерява да заведе дело срещу "Еврохолидейз", за да си върне парите, които преди това възнамерява сам да възстанови на излъганите, за да запази доброто си име.

"Тази фирма се свърза с нас в началото на юни месец. Обясниха, че откриват нов бизнес, свързан с туризъм, преди това са се занимавали със строителство. Казаха, че са състоятелни хора и т.н. Искали да предложат една сравнително интересна оферта, която, между другото, по наша оценка е съвсем реалистично да бъде постигната и като цени, и като други условия. Като много други фирми, имат просто право да ползват платформата, и като публични фигури, в лицето на фирмата си, да носят последствия от тяхната дейност", обясни Сребрин Ватралов, управител на "Грабо.бг", който твърди, че за първи път се случва такава измама с негови клиенти.

Кой е арестуваният Венелин Качаков?
Според bTV това е една от основните фигури на ГЕРБ в Пловдив. През 2009 г., след като ГЕРБ идва на власт, Венелин Качаков става изключително активен в спонсорството на различни благотворителни акции под егидата на местната организация. Той е сред основателите на структурата ГЕРБ-Предприемачи.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Човек на ГЕРБ обвинен за измамата на 226 души с почивки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди