изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:25 EET
НАД 150 ТАНГЕРОСИ ОТ 20 СТРАНИ ТАНЦУВАХА НА ПЛАЖА    
КултураЗавърши едноседмичният танго маратон

Завърши едноседмичният танго маратон на брега на морето, който за периода от 1 до 8 август, за втора поред година се проведе в комплекс "Калиакриа". Специални настилки за танците, автентични колекционерски аржентински танга до модерен електротанго ритъм, световно известни имена сред Ди Джей-те като: Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen /DJane/, Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola бяха част от нажежената от лятото и страстните ритми атмосфера.В рамките на Черноморското събитие бяха организирани семинари с учители от едни от най-добрите танго училища в Европа. Начинаещи и напреднали имаха възможността да се присъединят към уроците  и да се запознаят с различните стилове в танго. На второто издание на танго феста присъстваха над 150 участници от близо 20 държави. Най-много участници имаше от Италия и Швейцария.
Освен танго под звездите в магичната атмосфера на Калиакриа, по време на събитието организаторите предложиха на участниците следобедни милонги на плажа, партита край басейна, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40-часовия уникален танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който завърши събитието.
Танго маратонът е събитие, което събира тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години Маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите танго, а благодарение на Black Sea Tango Marathon Holiday – Kaliakria, България от миналата година е част от географския маршрут на тези, които обичат и практикуват този страстен танц.
Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца.
С първото издание на Black Sea Tango Marathon – Kaliakria през лятото на миналата година, България за първи път се превърна в част от световната танго сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други. Тази година интересът към събитието бе още по-голям. Преди самия танго маратон, част от учителите представиха в рамките на една вечер своето изкуство в София, Бургас и Варна, с което събитието официално обяви амбициите си да се превърне в празничен фест и на национално ниво. Организаторите се надяват Black Sea Tango Marathon – Kaliakria да има своя трети успешен старт догодина, като заеме неизменна част от културния календар на събитията по българското Черноморие.
 


Сходни връзки

НАД 150 ТАНГЕРОСИ ОТ 20 СТРАНИ ТАНЦУВАХА НА ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди