изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:35 EEST
Екип директори на ПЧБ кандидатства за Дондуков 2    
ПолитикаЗа изборите за президент досега в ЦИК документи са подали за регистрация четири инициативни комитета и седем партии. Днес документи е подал инициативен комитет за издигането на Венцислав Йосифов за президент и Емилиян Димитров за вицепрезидент. Това съобщи говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, цитирана от БТА. Известно е, че двамата бяха изпълнителни директори на Първа частна банка преди затварянето й през 1996 г.Йосифов дори беше кандидат за кмет на София преди години, независим, но подкрепен от БСП. В неотдавнашно свое интервю за "Сливен днес и утре" Венцислав Йосифов обяви, че подкрепя монархията по испански модел.

Другите инициативни комитети са за кандидат-президент и съответно вицепрезидент - Димитър Куцаров и Камелия Тодорова; Атанас Маринов Йорданов и Муса Алиев Хюсейнов; и Меглена Кунева и Любомир Христов.
На инициативния комитет за Атанас Маринов Йорданов и Муса Алиев Хюсейнов са дадени указания за попълване на пропуски в документите, свързани с имената на учредителите на инициативния комитет, каза Негенцова.

84 партии са подали заявление в ЦИК за участие в предстоящите местни избори, а шест са получили отказ или им е била заличена регистрацията. Със заличена регистрация заради неизрядна подписка от поддръжници са партиите "Движение нашия град" и Български граждани зборим". След проверка се установило, че нямат необходимия брой подписи - 7000.

В страната са регистрирани 181 партии, припомни Негенцова. До 13 август кметовете на общините трябва да проведат консултации за назначаване на общински избирателни комисии с парламентарните партии и с НДСВ като представена в Европарламента.
Досега в ЦИК са пристигнали документи за консултации в 116 от общо 264 общини.
До 18 август ЦИК трябва да назначи всички ОИК.

Публичен регистър ще отчита постъпленията и разходите на партиите, коалициите и инициативните комитети за изборите.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Екип директори на ПЧБ кандидатства за Дондуков 2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди