изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:11 EEST
В СЕЛО ОРЛЯК ИСКАТ ПОЛИЦЕЙСКИ УЧАСТЪК    
Ред и сигурностИма нужда от полицейски участък в тервелското село Орляк, категоричен е кметът му Бюрхан Дюкянджи.


Репортер на НДТ го потърси по повод сигнал, подаден от местния жител Шефкет Мюстеджеб Реджеб, до Комисията за разглеждане на постъпили предложения и сигнали на граждани, организации и омбудсмана към областна управа. Оплакването е за извършване на престъпления и нарушения на обществения ред в Орляк.
Според Дюкянджи кражбите в селото са ежедневие. Те са основно битови - от домове, от частни дворове. Допълнително напрежение създавали и посегателствата в нивите на селяните. По думите на кмета, голяма част от хората в Орляк са роми и между тях често има конфронтация. В селото има около 15 семейства, за които кражбите са начин на живот, сподели Бюрхан Дюкянджи. По думите му, те най-често нападали горските насаждения, но не за да крадат дърва, за да се топлят, а за да ги продават. "Горският ги хваща, пише им актове. Но те нямат пари да ги платят, нито има какво да им се вземе. Така нещата се проточват с години и те отново крадат", разказа кметът. По думите му, причината за високата престъпност в Орляк не е безработицата - занимаващи се със земеделие срещали затруднения, когато трябвало да наемат работници за селскостопански дейности.
Селото ни се обслужва от полицай, който идва веднъж седмично, тъй като обслужва и други 3-5 села и това е недостатъчно, смята  Дюкянджи. Той е водил разговор за разкриване на полицейски участък в Орляк с началника на полицейското управление в Тервел. Прояви разбиране и желание за решаване на проблема, но явно нещата опират до финансите, допълни кметът. 
Комисията към областна управа взе решение да изпрати писмо с молба за проверка до Областната дирекция на МВР в Добрич. Ще се поиска и становище дали е уместно да се открие полицейски участък в село Орляк. НДТ


 


Сходни връзки

В СЕЛО ОРЛЯК ИСКАТ ПОЛИЦЕЙСКИ УЧАСТЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди