изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
ПРЪСКАХА 11 059 ДКА СРЕЩУ КОМАРИ    
ЕкологияОт пресцентъра на областна администрация съобщиха, че е сформирана нарочна група, в която влизат представители на РИОСВ, РЗИ, пожарната и представители на администрацията и дирекцията по безопасност на храните, която се занимава с намаляване популацията на комарите в черноморските общини в областта.

Оттам добавят още, че след проведената процедура за избор на изпълнител, за третиране на площи срещу насекомите с най-добра оферта е класирана добричката фирма "Контики" ООД, която трябва да третира срещу комари в общините Шабла, Каварна и Балчик.
През трите летни месеца от юни досега са извършени три пръскания, като точните дати за обработките са били своевременно координирани. Всички обработки, свързани с имагодицната борба с комарите, които са извършени с наземна техника, са били координирани и с кметовете на населени места в съответната община. В процеса на третиране на площите,  предварително съдействие е получено от кметовете, от  ръководството на Държавната психиатрична болница в Карвуна и от "Албена" АД, добавят от администрацията и обобщават, че общо досега за трите месеца в областта са третирани 11 059 декара. Комисията е преценила, че фирмата - изпълнител, е свършила качествено работата си.
 


Сходни връзки

ПРЪСКАХА 11 059 ДКА СРЕЩУ КОМАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди