изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:49 EET
Шпиони искали да превърнат Хитлер в "крехка жена"    
ЛюбопитноАгенти на британското разузнаване са искали Адолф Хитлер да стане по-малко агресивен, като за целта трябвало да му дават таблетки, съдържащи женски полови хормони, разкри в. "Дейли телеграф". Сътрудници на специалните служби на Великобритания планирали да добавят естрогени в храната на нацисткия лидер, за да стане той също толкова "мил и послушен като неговата по-малка сестра Паула", твърди британски историк, цитиран от БТА.

"Английските шпиони са имали достъп до кухнята на Хитлер, а естрогенът избрали, защото той няма вкус, тоест би останал незабелязан, когато се опитва храната на фюрера" - твърди Брайън Форд, професор от университета в Кардиф.

Той е описал "хормоналния заговор" в книгата си "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".

Това е бил напълно осъществим план, а освен това един от най-безопасните за заговорниците.

"Не е било възможно да бъде отровен Хитлер - биха умрели дегустаторите" - твърди ученият.

Проф. Брайън Форд обаче не уточнява дали планът за превръщането на Хитлер в крехка и добра жена е бил приведен в действие.

Според изследователя "хормоналният заговор" е бил само един от многото опити да бъде извадена от стоя "адската немска машина" и по-бързо да бъде сложен край на войната.

"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" - разказва още за абсурдните планове британският историк Брайън Форд.

http://europe.actualno.com

 

 


Сходни връзки

Шпиони искали да превърнат Хитлер в "крехка жена" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди