изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:57 EEST
Кой е Звярът от Будапеща?    
По светаУнгарската полиция арестува мъж, за когото се смята, че е заровил живи най-малко шестима души. Звярът от Будапеща, както го наричат медиите”, е обирал жертвите, а след това ги погребвал живи. Инцидентите се случвали на остров на Дунава близо до столицата на Унгария. Предполага се, че имал и двама помощници - бездомно унгарско семейство, цитира изданията "Фокус". Според някои издания обаче в рамките на полицейското разследване са били арестувани шестима души. Всички са се укривали на острова, който бил убежище за бездомни.

Полицията разбрала за убийствата от румънец. Той успял да избяга от дупката, където бил заровен, и да се обади на полицията. Открити са телата на трима души, които са били закопани скоро, и останките на още няколко други хора, закопани преди няколко месеца. Престъплението било извършвано в гората в южно предградие на Будапеща.

Информацията за ареста на убиеца е сред основните теми в балканските медии, тъй като най-вероятно става дума за сръбски или македонски гражданин. Полицията в Унгария арестува сръбски гражданин за убийството на няколко души, пише сръбският вестник ”Блиц”.

Серийният убиец, който е заровил живи най-малко шестима души, твърдял, че е македонец, съобщава пък македонският “Вечер”. Пред полицаите заявил, че се казва Ласло, че е бил част от паравоенната формация “Тигри” на сръбския престъпен бос Желко Ражнатович Аркан и че има македонско гражданство. Той обаче нямал доументи за самоличност, с които да потвърди гражданството си. Унгарските власти смятат, че Ласло е от Войводина, Сърбия, но има и македонски паспорт.

Според медии в Будапеща той бил издирван от сръбската полиция за военни престъпления. Белград няколко пъти е поискал негова екстрадиция, но унгарските власти са игнорирали искането.

Македонското МВнР обаче съобщи, че няма потвърждение, че серийният убиец от Будапеща е македонски гражданин, пише ”Утрински весник”. От ведомството нямали много информация за случая. Според сръбски медии обаче унгарските власти смятат, че убиецът е македонец.

”Блиц” пише, че самоличността на убиеца е изцяло мистериозна. Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич е заявил, че не са получили информация от унгарските власти, но са подготвени да помогнат за откриване на самоличността. По думите на Дачич арестуваният най-вероятно не е сръбски гражданин. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Кой е Звярът от Будапеща? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди