изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:00 EEST
Цигари за 2 млн. лева задържаха във Варна    
Ред и сигурностОколо 936 мастербокса с цигари са били заловени на Пристанище Варна-Запад. Стойността им е между 1,5 и 2 млн. лева, съобщи шефът на митниците Ваньо Танов. Поредна крупна пратка контрабандни цигари са били заловени от митничарите във Варна. При последната акция са задържани около 936 мастербокса цигари на Пристанище Варна-Запад, съобщи шефът на митниците Ваньо Танов. По думите му цигарите трябва да бъдат разтоварени и след като се сравни оперативната информация, ще стане ясно какъв е точният им брой.

За акцията специални похвали от премиера Бойко Борисов получиха митничарите, антимафиотите от ГДБОП и Гранична полиция.

"Много съм доволен от работата на „Митниците”, „Гранична полиция” и БОП", заяви Борисов на Пристанище Варна-Запад и допълни, че част от цигарите вероятно са щели да попаднат на варненския пазар, но адекватната работа на службите е предотвратила това. Борисов поясни, че още днес започва проверка на Митница Варна-Запад, която ще се наблюдава лично от Ваньо Танов.

„Въпросът е да видим защо тези хора тук са си премълчали”,

заяви Борисов, но не уточни към колко души е насочено разследването и засегна само началник-смяната. Той обаче се закани, че след разследването нарушилите закона не само ще бъдат освободени, а ще им бъде търсена и наказателна отговорност.

"В момента политиката на ЕС е борбата с контрабандните цигари. В държави като Германия и Великобритания загубите от такава контрабанда възлиза на 4-5 млрд. евро, което е основателен мотив за борбата с този вид престъпление", обясни Борисов и добави, че до края на деня трябва да приключи една от най-големите операции в ЕС.

Задържаните днес цигари са от различни марки, а по сигнала за контрабдандния внос се работело от 12 дни, през които операцията е наблюдавана от Египет до България.

Танов оцени заловените цигари на 1,5 - 2 млн. лева

и допълни, че митническото разузнаване и проведената операция е нагледен пример за доброто взаимодействие между митниците от други държави и тези в България.

Той уточни, че загубите за България биха били много по-големи, ако тези цигари без платен акциз се реализират на пазара, защото ще вземат пазарен дял и тогава загубите за държавата ще са между 5 и 6 млн. лева. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Цигари за 2 млн. лева задържаха във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди