изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:01 EEST
ГОСТИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ И ГЕРМАНИЯ ПОСРЕЩНА СЕЛО КОТЛЕНЦИ    
ОбществоПреди няколко дни село Котленци сърдечно посрещна група гости от Швейцария и Германия.


В нея бяха включени учители, социални работници, бизнесмени и други, както и известният за Швейцария професор по математика Даниел Шеле. Талисман на групата бе малкия Арели, който бе много послушен и е едва на 14 месеца. Това беше малък празник за селото, организиран от Читалищното настоятелство на НЧ „Йордан Йовков-1941 година".
 Гостите бяха посрещнати от кмета на селото, председателя на читалищното настоятелство, читалищния секретар, членове на пенсионерския клуб, жители на населеното място.
В програма беше включено посещение на фермата за отглеждане на крави и телета на семейство Радослава и Светлин   Стефанови. Чужденците бяха много любопитни и задаваха различни въпроси по отношение на този бизнес – колко са животните, от колко хора се обслужват, колко декара земя обработват, как се приготвя и съхранява фуражът, изкарват ли се на паша, какъв е средният млеконадой, как реализират млякото си, какво правят с отпадъците и др. Направи им голямо впечатление залата за доене на животните, която е оборудвана със съвременна техника и технология. Домакините бяха приготвили  почерка от млечни продукти, които чужденците опитаха с удоволствие. Пред дома им се извиха кръшни традиционни добруджански хора, в които се включиха и гостите, които поздравиха домакините с песента за животните.
По-късно бяха посрещнати в сградата на читалището  по стар български обичай с питка и китка здравец. Колективът за изворен фолклор показа обичая ,,Българска сватба”. За радост на зрителите, самодейците обръснаха Ханс Мартин като зет, а Карл  Вегман участва в извеждането на булката. Сръчните ръце на хората от пенсионерския клуб бяха приготвили вкусни гозби и те с  удоволствие опитаха от тях. Виха се автентични добруджански  хора под съпровода на кавал и две гайди. Чужденците поздравиха жителите на селото със своето хорово изпълнение на швейцарски песни.
 Ръководството на НЧ ,,Йордан Йовков-1941 година” в село Котленци благодари на кмета на община Добричка Петко Петков и зам.-кмета на общината Тошко Петков за това, че отделиха време и се отзоваха на поканата им, както и за подаръците, с които изненадаха гостите. НДТ
 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ И ГЕРМАНИЯ ПОСРЕЩНА СЕЛО КОТЛЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди