изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:20 EEST
Десетки коли на богаташи подпалени в Берлин    
По светаЗачестяват палежите на паркирани коли в Берлин. Само миналата нощ бяха подпалени 17 автомобила, предаде ДПА, като се позова на полицията и пожарната служба. За щастие никой не е ранен при нападенията. Полицейски данни сочат, че от януари до началото на август в града е имало 180 случая на палежи на коли. При всички случаи е очевидна политическата мотивация, допълни германската агенция, цитирана от БТА.

Смята се, че палежите са дело на екстремисти, протестиращи срещу богатството и големите предприятия, според повечето източници крайнолеви, но според други - крайнодесни. Подпалвани са само скъпи коли, на фона на високата безработицата сред младите в града.

Палежите са извършени в централния скъп квартал Шарлотенбург и три други района.

Под автомобилите е поставян бавно горящ фитил, който предизвикал пожар след час или два. Фитили, които се използват за запалване на барбекю, били поставени под 14 коли. Още три автомобила са разрушени от плъзналия огън. Пламъците обхванаха дори един мотор и колело.
БНТ пък съобщи по данни на полицията, че сръчни "пиромани" успели да подпалият 11 автомобила само за 15 минути.

Почти няма обаче арести след извършените нападения, които спорадично се случват от години. Органите на реда се чустват безсилни пред тази огнена вълна. За да подведат под отговорност извършителите, трябва или да ги заснемат, или да ги наблюдават, което е невъзможно. Затова полицаите в Берлин настояват пред властите да се увеличи наградният фонд за свидетелски показания.

Берлинската полиция предупреди шофьорите да проявават повече бдителност и незабавно да сигнализират при подозрение, предаде БНР. Хората пък настояват властите да въведат промени в закона, с цел налагане на по-строги наказания за подобни деяния и за по-голям контрол, за да не се стигне до безредиците, обхванали само преди дни Лондон.

В същото време във Великобритания вече има осъдени на затвор заради организиране на погромите.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Десетки коли на богаташи подпалени в Берлин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди