изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:13 EEST
Барселона спечели Суперкупата на Испания след драма в края (ВИДЕО)    
Спорт Каталунците победиха Реал (Мадрид) с 3:2 в реванша благодарение най-вече на феноманалния Лионел Меси

Шампионът Барселона спечели Суперкупата на Испания, след като в мач-реванш победи драматично на своя "Камп Ноу" вечния си съперник Реал (Мадрид) с 3:2. Първата среща бе завършила при резултат 2:2.

В реванша каталунците поведоха с гол на Андрес Иниеста в 15-ата минута, но Реал изравни чрез Кристиано Роналдо в 20-ата минута. Уникалният Лионел Меси доведе нещата до 2:1 в 45-ата минута, а след почивката Карим Бензема изравни за 2:2 в 82-ата минута. Драмата бе пълна в 88-ата минута, когато Меси оформи крайното 3:2 и донесе на Барса трофея.

Още в 1-ата минута гостите от Мадрид стигнаха до голово положение, но ударът на Кристиано Роналдо от непосредтсвена близост бе отразен с вещина от Виктор Валдес. Барса отвърна с опасно центрира по земя на Педро от дясно, но вратарят на Реал Икер Касияс успя да пресече подаването с крак и да избие. Три минути по-късно Лионел Меси даде феноменален пас и изведе Андрес Иниеста зад защитата на Реал сам срещу Касияс и на халфът не му остана нищо друго, освен да вкара за 1:0. В 20-ата минута гостите от Реаал пропуснаха страхотен шанс за изравняване, след като удар на Бензема отблизо бе спасен от Валдес, който изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар топката се озова в Пепе, който от своя страна центрира от дясно и Кристиано Роналдо засече кълбото право в мрежата за 1:1. В ответната атака Иниеста изведе на страхотна позиция Педро, чийто параболичен удар бе избит от Касияс в ъглов удар. Головите положения пред двете врати не спираха и в 26-ата минута след страхотен удар на Роналдо топката бе избита с върха на пръстите от Валдес и срещна напречната греда. След половин час игра пък Йозил бе близо до гола, но ударът му бе възпрепятстван в последния момент. В 38-ата минута Меси се измъкна между двама бранители, но ударът му бе спасен от Касияс. Аржентинецът обаче не сгреши в 45-ата минута, когато получи пас с пета от Жерар Пике и копна топката отблизо за 2:1. С това попадение Меси подобри рекорда на Стоичков за най-много отбелязани голове за Суперкупата на Испания. Българинът имаше 6 попадение, но Меси вече има 7 гола на сметката си.

След почивката темпото на игра малко спадна и в първия четвърт час чисти положения пред двете врати липсваха, а действията на играчите от двата тима ставаха все по-агресивни. В 66-ата минута фамозният Лионел Меси бе близо до гола, но Икер Касияс плонжира и спаси. Само четири минути по-късно и Реал можеше да изравни, но ударът на Серхио Рамос с глава след центриране от корнер премина на сантиметри покрай вратата. Все пак усилията на „кралския клуб” в търсенето на изравнителен гол дадоха резултат в 82-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Барса бранителите не успяха да изчистят и при последвалото разбъркване Карим Бензема вкара за 2:2. Каталунците побързаха да реагират, за да не отиде мача в продължения, каквито щеше да има при този резултат. Така в 88-ата минута гениалният Лео Меси засече центриране на Адриано Кореа от дясно и с чудесен удар с левия крак прати топката в мрежата за 3:2. В добавеното време на мача Меси имаше възможност да оформи своя хеттрик, но ударът му бе спасен от Икер Касияс. Малко след това Марсело фаулира грубо влезлият като резерва и записал официален дебют за Барса Сеск Фабрегас. Бразилецът логично получи червен картон, след което последваха невероятно грозни сцени, още червени картони, меле и скупчване на всички футболисти в средата на терена в близост до тъчлинията. Обстановката се успокои след близо 5 минути разправии и в крайна сметка Барселона триумфира със Суперкупата на Испания.

Барселона - Реал (Мадрид) 3:2

1:0 Андрес Иниеста (15), 1:1 Кристиано Роналдо (20), 2:1 Лионел Меси (45), 2:2 Карим Бензема (82), 3:2 Лионел Меси (88)

Стадион: „Камп Ноу”, Барселона
Съдия: Давид Фернандес Борбалан
Жълти картони: Шави, Масчерано (Барселона); Кедира, Роналдо, Марсело, Пепе, Коентрао (Реал Мадрид)
Червени картони: Марсело (Реал)

Барселона: Валдес, Пике, Масчерано, Абидал, Алвеш, Бускетс (86-Кейта), Иниеста, Шави, Вия (73-Адриано), Меси, Педро (82-Фабрегас)

Реал (Мадрид): Касияс, Карвальо, Пепе, Коентрао, Рамос, Шаби Алонсо, Кедира (45-Марсело), Роналдо, Ди Мария (64-Игуаин), Бензема, Йозил (78-Кака)

http://www.blitz.bg

Резултатите от Шампионската лига

 


Сходни връзки

Барселона спечели Суперкупата на Испания след драма в края (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди