изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:28 EEST
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ    
Общество

Българи от цял свят се обединяват против проучването и добиването на шистов газ в североизточната част на България. Над 530 са вече подписалите се в он-лайн петицията, съставена от жителите на Нови пазар, на страницата Петиция он-лайн на адрес http://citizenspeak.eu/node/57. Този линк е споделен и от близо 800 души. Както НДТ писа, първи срещу решението на правителството се обявиха жителите на Нови пазар, като поканиха за консултант и юристката Душана Здравкова, която е известна с подкрепата си за общочовешки каузи. При идването си в Добрич Здравкова, заедно с председателя на Инициативния комитет д-р Веско Димов, сподели, че подписката, тръгнала от Нови пазар, вече върви и в други общини в областите от страната, които ще бъдат засегнати от проучването на американската компания, като намерението е подписката да прерасне в Петиция, която да се внесе в Европейския парламент



. Каузата да запазим природата е подета и от други, като от ВМРО уточниха, че едно стартиране на проучванията в блок 1 ще засегне 6 общини от област Добрич, а именно - Балчик, Добрич, Добричка, Генерал Тошево, Тервел и Крушари. Темата вълнува много наши съграждани. В интернет-пространството има множество видеоматериали за щетите, нанесени от "Шеврон" в Амазонската гора. Всеки може да види публикацията "Шеврон" осъдена за 8.6 милиарда долара от Еквадор" на адрес - http://www.youtube.com/results?search_query=%D1%88%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2+%D0%B3%D0%B0%D0%B7&aq=f НДТ подкрепя инициативата, като всеки може да положи своя подпис под петицията в интернет, ако иска да запази природата в региона заради здравето на децата ни, нашите внуци и идните поколения, защото, както се пее в една песен, "...не всичко е пари, приятелю". Именно природата и сътвореното въпреки човека е това, което остава и след нас.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Anonymous да 2011-08-19 @ 14:11 EEST
тези хора са идиоти.вместо да се радват че ще има работа за населението ,всичко саботират за да защитят на някой си интересите .
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Anonymous да 2011-08-19 @ 14:43 EEST
Защитаваме интересите на нашия град - искаме чист Добрич! А ти драги, май не знаеш до какво може да доведе проучването и добиването на шистов газ. Вземи се образовай малко!
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Anonymous да 2011-08-19 @ 17:37 EEST
Ако газ-а , който е в домовете ни е скъп , плюете.Вариант да го направим по - евтин ... плюете..не се начесахте...Това с тея протести си е живо бесепарска работа , защото видиш ли Русия се се притеснили,че ако ние почнем сами да си добавяме газ-а ...няма да имаме нужда от тяхния ли как ?Не знам изглежда има други образовани и компетентни , които са писали в Google и са повярвали на всяка една статия , която пише!
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Anonymous да 2011-08-19 @ 22:06 EEST

Ами в световен план храните ще придобиват все по-голямо значение. Ние трябва да печелим от природата и от селското стопанство. Ако нямахме такива плодородни дадености, тогава шистовият газ щеше да е добър вариант. Но какво ли има да се чудим - бъзикат ни с Белене, за да не сме енергийно независими след 20 години. Натаковаха ни животновъдството, за да ядем замразените храни от запасите на Запада. Тютюна ни взеха, че сега да пушим румънски качаци без бандероли, пипани от незнайни роми...

Няма да станем много по-богати с разработването на находищата от газ. Ще прецакат екологията и после ще си тръгнат. А ние тука с вас, както и нашите наследнизци, ще им сърбаме попарата. За едните уж работни места. Ами то в Африка колко работни места има, ако знаете. И пак е пълно с безработни по клоните.

БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Anonymous да 2011-08-21 @ 16:08 EEST
Всички на протест пред Областна управа!Отидете в Рогозина и вижте какво са направили тия гадове!!!
БЪЛГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ
Автор: Admin да 2011-08-21 @ 16:36 EEST

Разкажете повече, а ако имате снимки - изпратете ни ги.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди