изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:24 EEST
Буря връхлетя концерт на открито в Белгия, има загинали    
По света Най-малко 2-ма души загинаха, а поне 40 са ранени по време на буря, която се разрази на рок фестивал на открито в североизточна Белгия. Според местни медии буря и проливен дъжд връхлетели фестивала в град Хаселт, започнал вчера, кметът потвърди за двете жертви, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Рухнали са две сцени, едната над участниците във фестивала. Бурният вятър съборил метални съоръжения на входа и огромни екрани и изкоренил дървета, съобщава агенция Белга, цитирана от Франс прес.


Кореспондентът на БНТ предаде, че спасителните екипи тепърва разчистват и е възможно да има затрупани хора. По време на инцидента е настъпила паника, което допълнително усложнило ситуацията.

Около 60 000 души са дошли за тридневния фестивал "Pukkelpop", в който участват рапърът Еминем и групи от САЩ като Foo Fighters и The Offspring.

Бурята се развихрила по време на изпълнения на чикагската група Smith Westerns, но никой от тях не е пострадал. Фронтменът й Кулън Омори съобщи в "Туитър": "Сцената рухна, Макс почти беше премазан от дървета. Надявам се фестивалът да има застраховка. Всичкото ни оборудване е потрошено", съобщи "Дневник".

Фронтменът на групата 30 Seconds to Mars Джаред Лето, който е очаквал изпълнението си, пък коментира в социалната мрежа, че са съборени сцени и призова към предпазливост.
30 Seconds to Mars преживяха нещо подобно, макар и не в такъв мащаб, на фустивала в Разлог Elevation в началото на лятото, когато лошото време провали изпълнението им и цялата музикална проява.

Само преди дни 5-ма души загинаха в Индианаполис, САЩ, когато сцена на открито рухна върху публиката при буря, която се разрази по време на традиционния панаир.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Буря връхлетя концерт на открито в Белгия, има загинали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди