изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:55 EEST
За ударена на паркинг кола не се вика КАТ    
НовиниПри щета върху автомобил, нанесена докато е паркиран, не е нужен документ от КАТ. Това е решила Комисията за финансов надзор (КФН) по повод жалба от Петър Димитров Кременски. Той се оплакал в надзора, че застрахователят му е отказал да изплати обезщетение заради това, че не е представил документ от КАТ.

По този повод от комисията заявиха, че застрахователят не може да изисква доказателства, с които потребителят на застрахователната услуга не може да се снабди поради съществуващи нормативни пречки или защото липсва правна възможност за осигуряването им.

Оттам припомниха, че има наредба от 2009 г., в която е указано ясно, че не е нужно да се вика представител на полицията, когато щетата върху возилото е настъпила на паркинг, както и в случай на пожар и природно бедствие.

КФН не можела да разпореди на компанията да изплати обезщетение. От нашите компетенции е да поискаме от застрахователя да промени общите си условия. Ако не изпълни това, ще му бъде наложена санкция, но той вече ги промени, обясниха от комисията.

“Случаят е частен. За м. г. имаме 1000 жалби, но само няколко от тях са за подобни казуси”, коментираха от надзора. Няма практика да се изискват документи от пътна полиция в подобни случаи, коментираха застрахователи. КАТ се сигнализира само ако са нанесени щети на няколко автомобила. Наскоро имало случай, когато пиян шофьор помлял вратите и калниците на няколко паркирали коли. Тогава нямало как да мине без представител на пътна полиция.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

За ударена на паркинг кола не се вика КАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди