изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:49 EEST
Гавра с българка в центъра на Рим    
По светаКадри от камерите на Централната гара в Рим са запечатали ясно как през нощта на 15 август четирима видимо пияни мъже приближават жена пред главния вход, където са наредени такситата. След отказа й да ги последва двама от тях се отдалечават, а други двама продължават да настояват. След това единият притиска здраво жената към себе си, хваща я през врата и я завлича, а другият мъж тръгва пред тях. Отвличане на млада българка в центъра на Рим потресе цяла Италия. То е заснето от камера на гара “Термини” и медиите на Ботуша излъчиха кадрите. Жената е чакала да си хване влака за България. 4-ма румънци са се гаврили с нея цяла нощ, но тя им се изплъзнала и те са заловени.


Кадрите с отвличането на българката бяха показани в новините на всички италиански телевизии. Бяха качени и на сайтовете на повечето всекидневници. Милионите зрители, които ги видяха, настръхнаха от ужас заради извода: може да се случи на всеки, пише "24 часа".

Българката, чието име не се съобщава от съображения за сигурност, се намира в момента в апартамент под закрила на полицията и ще бъде основен свидетел в делото срещу четиримата румънци.

В действителност нещастната одисея в Италия на жената започва в началото на юли. Тя е семейна, с деца, но е очукана от живота в българската провинция и решава да търси препитание в Рим. Преди това е работила в строителна фирма в България.

Подобно на стотици българки във Вечния град и тя става домашна помощница в италианско семейство. Работата обаче не съответства на очакванията, а заплащането - още по-малко. В края на месеца й дават едва една трета от обещаното. Българката решава да се върне в България, но няма паспорт и разполага с малко над 200 евро.

На 15 август отива в българската консулска служба в Рим, за да иска временен паспорт. Въпреки че тогава в Италия е почивен ден, й издават веднага пасаван. След като плаща таксата за него обаче, останалите й пари не стигат за самолетен билет. Проблем за българката е и да се придвижва до летището на Рим, тъй като е за първи път в страната и не знае италиански.

Съветват я да се върне в България с влак през Любляна или с автобус от площада пред римската гара “Тибуртина”./БЛИЦ

Жената стига до автогарата, но вече е късно и тя е затворена. Решава да отиде на централната гара “Термини”, но когато стига там, тя също е затворена заради късния час. В 2 часа през нощта българката сяда върху куфара си пред централния вход на гарата, където са наредени таксита и където винаги има туристи и охрана. Не е рядкост понякога цели групи от младежи или туристи да спят на това място, очаквайки отварянето на гарата на сутринта.

Точно тогава обаче четиримата румънци - както става ясно по-късно, на възраст между 27 и 33 г. и с чисто съдебно минало - приближават жената.

Замъкват я насила до кола, паркирана на 50 м встрани на пл. “Чинкуеченто”, и я натикват в нея. След близо 40-минутно пътуване групата стига до Риано, на югоизток от Рим. Нашенката успява да си запише на листче местата, през които минават.

Случилото се пред гарата е обаче като закачка в сравнение с това, което я очаква тепърва. Пияни, а може би и дрогирани, румънците се затварят с българката в апартамента на единия от тях, чиято съпруга отсъства. Следват над 4 часа насилие и гаври, в които има всичко, включително и уриниране над жената. “Развлеченията” си с българката четиримата заснемат с мобилните си телефони.

На сутринта трима от насилниците напускат апартамента. Българката остава сама с четвъртия. Тя обаче не изпада в паника. Използва момент, в който той заспива, взема телефона му с кадри от жестоката нощ и избягва през прозореца. Виждайки я, минувач я помисля за крадец и вика карабинерите.

Въпреки че не говори италиански, А. успява да обясни да я откарат до Рим. Така на 16 август по обед тя пристига отново в българското консулство. Дежурният консул Росен Руфев я води в полицията.

Описаното от българката се струва толкова невероятно на полицаите, че в началото те не й вярват. Когато показва обаче заснетото с телефона и след като преглеждат записите от камерите на гарата, те си дават сметка за случилото се. Българката води полицаите на всяко от местопрестъпленията.

Завеждат я и на преглед в болница. Жената се тревожи не само за евентуално забременяване, но и от заразяването й с болести. В полицията тя разпознава без грешка през стъклена стена един по един доведените румънци, които са смесени с други хора.

До Риано полицията стига благодарение на кадрите от телефона, от които разпознава градчето. Двама от нападателите са арестувани веднага в местен бар, след което полицията стига и до другите двама. Четиримата насилници ще бъдат съдени.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Гавра с българка в центъра на Рим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди