изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:45 EEST
ДЖУЛАЯ И ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ СНИМАТ В "ТРИ"    
КултураКрапец, Тюленово, Камен бряг ще са част от най-новата българска лента

В края на идната седмица част от снимките на най-новия български филм "Три" ще се правят по Добруджанското Черноморие. Областният управител Желязко Желязков е информиран от продуцентите на филма /Галина Тонева и Кирил Кирилов/, че на  територията на областта, на плажа на шабленското село Крапец, ще снимат сцени на новия български игрален дебютен филм "Три", съобщиха от пресцентъра на областна администрация. По предварителна програма заснемането на част от епизодите е планирано за датите 26, 27, 29 и 30 август, допълват оттам. 
Филмът е спечелил помощ за развитие от програма "Медиа" на Европейската комисия. Той е избран сред повече от 190 проекта от цяла Европа на конкурсна сесия през 2009 г.
"Три" е "роуд муви" за три млади жени от поколението на "прехода". Едно пътуване към морето се превръща в пътуване към изгубеното приятелство, към човешката доброта и достойнство.
Сценарист и режисьор на лентата е Кирил Станков - завършил режисура в Тел Авив, завърнал се в България с желанието да направи първия си игрален филм в родината. В ролите ще видим някои от най-известните и обичани млади български актьори - Касиел Ноа Ашер, Станка Калчева, Филип Аврамов, както и изгряващите звезди Яна Титова и Ованес Торосян. Зад камерата застава български оператор - Рали Ралчев. Продуцент на филма е "Гала Филм", която за 16-те години от основаването си е произвела повече от 25 български и чужди игрални и документални филми, сред които "Кецове", /който съвсем скоро се завърна с награди от Московския МФФ и успешно участие в програмата "На Изток от Запад" на международния филмов фестивал в Карлови Вари/, "Откраднати очи", както и номинираната за "Оскар" копродукция "Изток-Запад" с Катрин Деньов и Олег Меншиков, заснета в България.
За производството на филма Националният филмов център е отпуснал държавна субсидия - 75 % от бюджета, а БНТ вече е направила предварителна откупка и ще го излъчва в праймтайм. Дистрибутор на бъдещия филм е „А+ филмс", като вероятната дата за киноразпространение е пролетта на идната година.
 


Сходни връзки

ДЖУЛАЯ И ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ СНИМАТ В "ТРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди