изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:40 EET
ЧЕСТВАМЕ 95 ГОДИНИ ОТ ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ    
КултураС няколко прояви в началото на септември община Добрич ще отбележи 95 години от Добричката епопея /1916 г./. Комплексната културна програма, посветена на годишнината, включва юбилейна експозиция на тема „Добричка епопея – 1916 г.”, подредена във Военното гробище.


Ще бъде организиран и научен форум, озаглавен  „Европейските военни гробища в 21 век - добри практики, перспективи, сътрудничество”. Събитията са насрочени за 7 септември и се организират от община Добрич и Регионалния исторически музей, в партньорство с културни институции и учебни заведения.
Добричката епопея е една от победите на Българската армия по време на Първата световна война. Сраженията при Добрич се водят след включването на Румъния във войната и началото на военните действия между България и Румъния на 1 септември 1916 година. На 7 септември се разиграват най-критичните за отбраната на Добрич боеве. По-голяма част от убитите български войници са погребани във Военното гробище-музей в Добрич.
 


Сходни връзки

ЧЕСТВАМЕ 95 ГОДИНИ ОТ ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди