изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:28 EEST
СПАСИХА КАТЕРАЧ, ПАДНАЛ ОТ СКАЛИТЕ КРАЙ ТЮЛЕНОВО    
Ред и сигурност20 с. Тюленово, община Шабла 34-годишният Александър Цолов от Банкя бе спасен миналата вечер, след като падна в морето от скалите край Тюленово, научи НДТ.


Мъжът е настанен в ОАИЛ на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич в тежко състояние. Александър е физически здрав, надяваме се да успеем да спасим живота му, казаха за НДТ лекари от отделението.
Инцидентът станал около 21 часа миналата вечер, съобщиха от областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". Александър Цолов се катерил по скалите със свои приятели, но нямал обезопасителни колани. В един момент се изтървал и паднал в морските води. В спасяването му са участвали служители на полицията в Шабла, огнеборци от Каварна и рибари от района. От водите го изкарали риболовците с лодка, защото преценили, че ако бъде издърпан по скалите може да се стигне до допълнителни наранявания.
 Александър е със съчетана травма - има фрактура на черепа, разкъсна рана на главата, две счупени ребра и фрактури на двата глезена. При приемането катерачът бил в съзнание, но пред медиците споделил, че не си спомня нищо за падането от скалите.
Това е вторият инцидент край Тюленово за по-малко от месец, за нещастие, първият завърши трагично. На 2 август алпинист на 27 години от Австрия намери смъртта си, падайки от 4-метрова скала. НДТ


 


Сходни връзки

СПАСИХА КАТЕРАЧ, ПАДНАЛ ОТ СКАЛИТЕ КРАЙ ТЮЛЕНОВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СПАСИХА КАТЕРАЧ, ПАДНАЛ ОТ СКАЛИТЕ КРАЙ ТЮЛЕНОВО
Автор: Anonymous да 2011-11-10 @ 23:56 EET

Е,  коментара е от падналия алпинист. Макар и месеци по-късно това е единственият адекватен, необиждащ и професионален материал за случая. Лайнояди от стандарт ме бяха изкарали пияница и дебил. 

По същество:  Падането ми е в следствие невнимание, преди да се закача за основното въже. Имаше и второ въже - осигурително. /две линии/

Уточнение:  Малоумните пожарникари от Каварна не са ме спасявали. Гледали са сеир. Спасяват ме : Приятелят ми Пламен Пъков, Катерачът и специалист по микробиология в БАН   Григор  и неговия приятел Борис. При падането ми съм му счупил много хубава въдица. При наличие на 15 пожаринкари с преплуване на 25 м. по вода с носилка, е могло да ме извадят доста по-бързо, но не е имало достатъчно ... 2 часа чакат лодка. На полицаите помага дято Боре от София, местен жители наш приятел.

Искам да окажа благодарност на всички лекари, мед.сестри и служители, които се бориха за живота ми в МБАЛ Добрич.  Гордееха се с победата ми за живот /макар 77 дена по-късно още да съм лежащо болен/ И особено на лекарите : Стаменов, Йорданов, Несторов , Георгиев , и по-специално на цялото невероятно ортопедично отделение.

И, не съм Шопландец. От Варна съм,  бивш колега фоторепортер с над 4000 публикации.  Бъдете здрави!  alex_pfoto@abv.bg


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди