изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:27 EEST
ЖАЛВАМЕ СЕ НА КЗП ЧРЕЗ УНИФИЦАРАНА БЛАНКА    
ОбществоОт пресцентъра на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ съобщават, че от 1 септември жалбите до комисията по интернет ще се подават само чрез формата на сайта на институцията в секцията "Подай жалба", която е съобразена със Закона за защита на потребителите.

От Комисията припомнят, че писмените жалби и сигнали трябва да съдържат следните елементи - наименованието на органа, до който се подава жалбата, сигналът или предложението; имената, пощенския (електронен) адрес на жалбоподателя; наименованието на фирмата или на търговския обект, срещу когото е жалбата и неговото седалище или адрес на управление; конкретно формулиран проблем и искане на жалбоподателя; документи, които да удостоверят сключването на сделката и условията по нея и електронен подпис на адресанта.
Изискването за електронен подпис се налага след последните промени в Закона за защита на потребителите (ЗЗП), които са в сила от 1 март т.г., според които върху всички писмени оплаквания на потребителите трябва да бъде положен подпис на подателя. Жалби, сигнали и предложения без подпис няма да бъдат разглеждани, казват от КЗП. Писмени жалби на хартиен носител ще продължат да се приемат всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа в офисите на регионалните подразделения на Комисията, като за Добрич представителството й се намира на адрес бул. "Добруджа" 28, ет.4, стая 401, ет.5, стая 27. Националният телефон на потребителя 0700 111 22 работи денонощно, седем дни в седмицата. В рамките на работния ден потребителите могат да получат консултации за техните права при ползването на стоки и услуги, добавят от Комисията.
 


Сходни връзки

ЖАЛВАМЕ СЕ НА КЗП ЧРЕЗ УНИФИЦАРАНА БЛАНКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди