изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:45 EEST
1.7 млн. долара за главата на Кадафи    
По света

Бизнесмени от Бенгази предлагат 2 млн. либийски динара или 1.7 млн. долара за главата на Муамар Кадафи. Наградата е за залавянето на Кадафи - жив или мъртъв, съобщи лидерът на опозицията Мустафа Абдел Джалил, цитиран от ББС. Според Франс прес обаче наградата е на Преходния национален съвет (ПНС) и е около 1,6 милиона, цитира ги БТА. ПНС обявява, че всеки от вътрешния кръг на Кадафи, който убие полковника или го залови, ще получи от обществото амнистия или прошка за всяко престъпление, което е извършил, подчерта Джалил на пресконференция в Бенгази, съобщи Ройтерс.



"На режима на Кадафи няма да бъде сложен край, докато той самият не бъде заловен - жив или мъртъв", каза Джалил.

Вчера бунтовниците превзеха военния комплекс Баб ал Азизия, където е резиденцията на Кадафи, но не го откриха там.
В аудио обръщение през нощта по либийска радиостанция лидерът на Джамахирията заяви, че напускането на правителствената резиденция в столицата Триполи било „тактическа маневра”.

Мародери са влезли в посолството на България и на територията на резиденцията на посланика на Украйна, разказаха пред ИТАР-ТАСС украински лекари, които се намират в либийската столица.
Няма съществени щети в посолството ни в Триполи, каза за БТА говорителят на МВнР Весела Чернева. Изясняват се обстоятелствата около нахлуването в мисията.

По думите на украинските лекари през последните дни Триполи има много случаи на мародери.
Престъпниците крадяли коли на обикновени граждани въпреки непрекъснатите бойни действия. Според местни жители кражбите и грабежите са дело на членове на въоръжени банди, проникнали в града.

Днес силите на полковник Муамар Кадафи атакуваха няколко обекта в центъра на Триполи, включително и бившата резиденция на либийския лидер.

„Бомбардирани бяха резиденцията Баб ал Азизия, района ал Мансура, както и район в близост до хотел „Риксос”. Повечето бомбардировки бяха извършени от верни на режима отряди, намиращи се в района Абу Салим”, съобщи говорител на опозиционните сили, цитиран от „Скай нюз”. Сблъсъците продължават и в южната част на Триполи, където според опозицията се укрива Муамар Кадафи.

По-рано бе съобщено, че гъст стълб дим се издига от комплекса, който вчера бе превзет от бунтовниците, но Кадафи не бе там. Чуват се и престрелки с леки оръжия, картечници и гранатомети. Сражения се водят и в близкия квартал Абу Слим, откъдето бунтовниците отстъпват.
Опозиционните сили посочиха, че извършват маневри в опит да отблъснат силите на Кадафи от района, който се намира и в близост до хотела на чуждестранните журналисти „Риксос”. Те остават блокирани в него и това затруднява предаването на информация за случващото се.

В същото време улиците в центъра на Триполи са безлюдни заради снайперистите на проправителствените сили, които са разпръснати из града. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

1.7 млн. долара за главата на Кадафи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди