изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:12 EEST
ПЕТИМА СА ВЕЧЕ НОМИНИРАНИТЕ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
НовиниСедмица преди да изтече крайния срок за издигане на номинации за Почетен гражданин на Добрич,  предложените вече са петима, съобщиха от секретариата на Общинския съвет.

Първата номинация е за един от създателите на стопанския туризъм в Добруджа Жельо Стайков. Другият предложен е роденият в Добрич пилот Йордан Колев, който спаси хиляди човешки животи като успешно приводни аварирал самолет край столицата на Габон Либървил. Както НДТ вече писа, номиниран е и завършилият ПМГ "Иван Вазов" в Добрич д-р Дико Михов, който е управляващ директор на хедж фонда "Ди шоу" (D. Show) в Ню Йорк и е основател и президент на Американски фонд за България. Неговата номинация е направена от Тодор Спиров и подкрепена от Съюза на математиците в България и Дружеството на математическите гимназии.
Предложена от Петър Жеков Дочев за огромната й обществена дейност е и Елка Няголова - поет, издател, преводач, общественик, председател на международното творческо обединение "Славянска литературна и артистична академия", директор на Балканската международна асоциация на писателите и публицистите, създател и главен редактор на  списание "Знаци", автор на 16 книги в България и 5 в европейски страни.
Най-новото предложение е от Почетния гражданин на Добрич Йовчо Карамфилов за един от стълбовете на професионален ансамбъл "Добруджа", активния читалищен деятел, дългогодишен изследовател на родовата памет в  Добруджанския край Ивн Жечев.
Званието "Почетен гражданин на град Добрич" се присъжда на специална церемония на 25 септември - Деня на град Добрич, и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на Добрич.
Удостоените със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се вписват в Почетната книга на града.
 


Сходни връзки

ПЕТИМА СА ВЕЧЕ НОМИНИРАНИТЕ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди