изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:02 EEST
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НАРЕДБА ЗА ПРЕМЕСТВАЕМИТЕ ОБЕКТИ    
НовиниОбщината в Добрич започна публично обсъждане на Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти на територията на община Добрич.

Тя урежда условията и реда за поставяне и премахване на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности. Освен това наредбата регламентира условията и реда за поставяне и премахване на рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на градското обзавеждане. Като преместваеми обекти се приемат павилиони с площ до 12 кв. метра, спирки на градския транспорт, телефонни кабини, хладилни, автоматични и други съоръжения на открито, спортни, увеселителни, атракционни и детски съоръжения, сезонни тераси към обектите за обществено хранене, тоалетни кабини, паркови и улични елементи на градското обзавеждане.
Всички текстове се изписват на български език с изключение на търговска марка или фирмен знак (лого) на предприятие с доказана международна популярност.
Наредбата предвижда разполагането на преместваеми обекти върху държавни и общински имоти и терени или части от тях, се допуска само на основание изработена схема за поставяне, одобрена от Главния архитект, след разглеждане и приемане от Общинския експертен съвет за устройство на територията.
Според нея, слънцезащитни устройства на организираните тераси към обектите за обществено хранене могат да бъдат само чадъри и сенници за всички видове заведения. Забранява се поставянето на преместваеми обекти, както и използването им без издадено разрешение за поставяне или в противоречие с издаденото разрешение за поставяне, в нарушение на настоящата наредба, както и на действащото законодателство, в нарушение на одобрените схеми, върху изградени озеленени площи и природни забележителности, както и в сервитута на инженерните съоръжения. Освен това се забранява за сезонни тераси да се извършва монтаж на свързващи елементи с терена, изграждане на подиуми и други конструкции, които създават неравности на терена, остъкляване и ограждане с материали от всякакъв вид и спускане на прозиращи завеси. Забрана се налага и за поставяне на преместваеми обекти, които закриват входове, витрини, прозорци от приземния етаж на сградите или затрудняват и възпрепятстват пешеходния поток и обслужването на обектите в тях.
Не се допуска рекламирането на забранени за употреба вещества и препарати с наркотично и /или/ стимулиращо действие  алкохолни напитки, тютюневи изделия и оръжия , порнографски материали, както и други материали в отклонение от моралните норми на страната. С наредбата се определят начални цени при провеждане на търг и конкурс за поставяне на преместваеми обекти. За първа зона те варират от 6,86 лева за обекти с площ до 0,5 метра до 9,63 лева за обекти над 18 кв. м, а за двустранни реклами цените са по-високи. За трета зона те варират от 5,50 до 9,63 лева.
Глобите са от 100 до 5000 лева.
 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НАРЕДБА ЗА ПРЕМЕСТВАЕМИТЕ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди