изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:29 EEST
ЗАЩИТА НА МОРСКИЯ БРЯГ НА БАЛЧИК ОТ АБРАЗИЯ И ЕРОЗИЯ    
ЕкологияСлед края на активния туристимески сезон ще стартира ремонтът на брегоукрепителното съоръжение, което свързва Балчик с курорта "Албена", информират от общината в морския град. Забраната за строителство край морето през лятото налага възстановителните дейности да започнат след 1 октомври. Общият размер на проектното предложение за изпълнение на първия етап от проекта е на стойност 960 829,64 лева, като 912 829,01 лева са исканата безвъзмездна финансова помощ, а 48 043,64 ще бъдат осигурени от Общината.
 

Общата цел на предложението  е  повишаване качеството на живот в град Балчик, чрез предотвратяване на рискове от ерозия и абразия на крайбрежието му и подобряване на физическата среда, превръщането й  в безопасна, устойчива, високо екологична и естетическа, изпълняваща и важни социални функции. Дейностите, предвидени по проекта са изцяло насочени към превръщането на Община Балчик в едно по-привлекателно място за живот, туризъм и инвестиции. По проекта се предвижда да бъдат изпълнени ремонт на брегозащитната дамба в участък с дължина 370 м. между буни №204 и №206, замяна на бронировката от тетраедрони в този участък с едри скални блокове 500 – 1 500 кг, ремонт на ст/бетонов парапет и ремонт на ст/бетоновата настилка. и ремонт на буни №204 и №205.
Настилката по пешеходната алея ще бъде подменена и ще бъде укрепен стоманобетонов парапет. Целият участък пострада при високите пет метра приливни вълни миналата пролет, припомнят от общината.
Осигурен е финансов ресурс от 221 000 лева от държавния бюджет за ремонт в друга част на дамбата - между буни с номера 206 и 207, допълват от общината.
Вече е открита процедура за избор на изпълнител по този проект, каза Сава Тихолов. Брегоукрепителното съоръжение между Балчик и черноморския комплекс достига 2600 метра.
 


Сходни връзки

ЗАЩИТА НА МОРСКИЯ БРЯГ НА БАЛЧИК ОТ АБРАЗИЯ И ЕРОЗИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАЩИТА НА МОРСКИЯ БРЯГ НА БАЛЧИК ОТ АБРАЗИЯ И ЕРОЗИЯ
Автор: Anonymous да 2011-08-25 @ 01:47 EEST

аА в кранево не важи дата 1 10 тези вече времянки Балчишки и краневски кметове искат да копат от 1,9


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди