изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:35 EEST
2-ма загинаха в самолетна катастрофа в Приморско    
НовиниДвама млади мъже загинаха при катастрофа на малък самолет на летище Приморско, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Двуместната машина - чешко производство от типа Sting 2000, се е разбила при кацането и се е запалила. Сигналът е подаден малко преди 17.00 часа на телефон 112, уточниха от пресцентъра на МВР. Веднага на мястото на произшествието са пристигнали екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ”. Въпреки бързата намеса на огнеборците обаче, в пламъците загинали 24-годишен мъж и неговият инструктор на 42 години.

По-късно от полицията в Бургас уточниха, че самолетът е излетял около 11.30 ч. от Ихтиман. В Приморско изпълнил един демострационен полет, след което във фаталния втори опит пилотът от Плевен, придружен от млад софиянец, не успял да го овладее по неясни засега причини, той се наклонил и се е разбил.

БНТ уточни, че пилотът се казва Стойко Люцканов, бивш военен летец, който сега работел като инструктор. Малко преди катастрофата той е направил полет с приятелката на загиналия столичанин.

"Инцидентът е станал към 16,35 ч. Не е идвал за кацане, изпълнявал е фигури. Времето е идеално, а пилотът е опитен, не е ясно какви са причините за инцидента. За съжаление не е можело да се направи нищо, самолетът е много малък, разбил се е директно на полосата и почти напълно е изгорял", коментира пред ТВ7 директорът на летището Христо Христов.

Сформирана е комисия, която започва разследване на произшествието.

Частното летище има всички разрешителни и лиценз, издадени от главна дирекция "Гражданска въздушна администрация". Пистата на съоръжението е с размери 910 м/ 300 м с асфалтово покритие, предназначена за малки самолети - 10-12 местни.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

2-ма загинаха в самолетна катастрофа в Приморско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди