изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:14 EEST
Загиналият Стойко Люцканов работел за първия български космонавт    
НовиниСтойко Люцканов е загиналият пилот на летище Приморско, потвърдиха за БЛИЦ негови колеги от голф игрището в Ихтиман. Той е бил служител на компанията „Ер София“, в която собственик е първият български космонавт Георги Иванов.

Компанията  е товарна (карго), основана в началото на 1990-те години. До въвеждането на предпазна клауза за авиацията, компанията оперира като Български авиопревозвач. Води дейността си със собствени самолети Ан-12 и наети (лизинговани) Ан-124 и Ил-76.

Сега работи като Авиационен учебен център, сертифициран през миналата година, след като пренася дейността си в Сърбия.
 
От началото на 2006г. „Еър София" е собственик на модерни голф игрища в Ихтиман, Сливен, Разград.
 
Приятелката на един от загиналите видяла смъртта му с очите си
 
24-годишният младеж, който загина заедно с пилота при кацане със самолет на аерогара "Приморско", се е разбил пред очите на гаджето си. Двуместната машина се блъснала в полосата на летището. Последвал малък взрив и съответно пожар.
Свидетели на кошмарния инцидент разказаха, че момичето се качило на машината преди гаджето си. Пилотът, който дълги години управлявал бойни самолети, завъртял едно кръгче, след което заменил пасажерката с нейния приятел. Вторият полет се оказал фатален. При кацането се чул удар, а служители на летището започнали да крещят: "Падна, падна!".

Момичето изпаднало в шок. През това време няколко човека изтичали до самолета. В същия момент машината се запалила, а според очевидците пилотът и пасажерът вече били мъртви.

Първият оглед на криминалистите на МВР вече приключи. В момента върви втори оглед на служителите от Министерството на транспорта. Те трябва да установят дали инцидентът е следствие на човешка грешка или на техническа неизправност.
 


Сходни връзки

Загиналият Стойко Люцканов работел за първия български космонавт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди