изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:14 EET
Разкрит е поръчителят на стрелбата край Хаинбоаз    
Ред и сигурностРегионалният шеф на “Булсатком” във Велико Търново Атанас Атанасов е бил прострелян и ограбен по поръчка на свой колега, конкурент в бизнеса, научи “Труд”. Габровецът Иван Райков е бил задържан и освободен с най-леката мярка за неотклонение “подписка”. Атанасов бе прострелян на 3 август край Хаинбоаз. Нападателите откриха огън с автомат по колата му. Един от куршумите улучи бизнесмена в слабините. Гангстерите задигнаха найлонова торба с 16 000 лева.

Според разследващите Райков поръчал атентата, защото Атанасов бил изключително напорист в работата си и постепенно завзел клиентите на габровското представителство на “Булсатком” и офисът там бил затворен. Тогава Райков решил да си отмъсти.

Наел съгражданина си Ивайло Василев-Горния и гватемалеца Хосе Луис Мартинес, за да извършат злодеянието. В злополучния ден двамата настигнали с кола и препречили пътя на Атанасов, след което открили стрелбата по него.

“Преди това преките извършители наблюдавали и следили 45-годишния бизнесмен в продължение на месец. Разигравали са различни варианти за нападение - в офиса на фирмата, в различни части на Велико Търново, но в крайна сметка решили да го атакуват край Хаинбоаз”, казаха разследващите. През цялото време Райков е давал напътствия и съвети на преките извършители. Василев и гватемалецът бяха спипани в хотел в София малко преди да отпътуват с различни полети за чужбина. У тях бяха открити част от задигнатите от Атанасов пари.

“За Василев престъпленията са професия. Направил е кариера с грабежи из Европа. Майка му дори е била в течение, че той излиза от дома си, за да граби. Казвал: “Отивам на работа”, а това означавало, че ще прави обир”, обясниха криминалистите. Те разбрали, че през април т. г. Василев е задигнал 53 000 евро от кола в Португалия при зареждане на банкомат. По това време мъжът се е подвизавал с чужда самоличност. Чуждите власти го издирват. От седмици търновската полиция контактува с колеги от Испания и Португалия, за да изясни самоличността на Хосе.

Като четвърти обвиняем по случая в ареста е още един габровец - Бойчо Иванов, който е осигурил оръжието на стрелците. http://www.trud.bg

Раниха търновски бизнесмен при нападение в Хаинбоаз

Война на пътя - хроника на тежките катастрофи в България

Пътят за морето през Търново по-кратък с 30 минути

 


Сходни връзки

Разкрит е поръчителят на стрелбата край Хаинбоаз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди