изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:16 EEST
Мистериозен грип поразява очите, десетки заразени у нас    
Здраве Възможно е още през есента грипът да придобие изключително големи размери и да се превърне в епидемия. Засега епидемия се наблюдава в някои градове от страната като София, Перник, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Всеки ден в Клиниката по офталмология в Александровска болница приемат по трима-четирима пациенти с това заболяване. Оплакванията на заболелите са идентични.

Заболяването започва като настинка със следните симптоми: гадене, по-висока температура и болки в ставите. Нарича се епидемичен кератоконюнктивит и е силно заразно.

Заболяването се причинява от устойчив вирус. Седмица след заразяването заболелите забелязват зачервявания във вътрешността на очите, след това вирусът удря и в клепачите, подуват се и сърбят. След още няколко дни се появяват бели петна по роговицата, които могат да причинят сериозни увреждания. Лечението често се усложнява.

Много важно е пациентите да получат своевременно и адекватно лечение, защото е възможно вирусът да доведе до замъгляване на зрението месеци наред. При първите симптоми проф. Руска Христова – завеждаща Клиниката по офталмология в университетската болница “Царица Йоанна – ИСУЛ” съветва гражданите да потърсят веднага помощ и да се консултират с личния си лекар, за да избегнат усложненията и неприятните последици.

http://www.razkritia.com

 

 


Сходни връзки

Мистериозен грип поразява очите, десетки заразени у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди