изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:34 EEST
ДАНЪЧНИ ПОГВАТ АПТЕКИТЕ ОТ 1 СЕПТЕМВРИ    
ИкономикаОт пресцентъра на НАП съобщиха, че дни преди изтичането на крайния срок половината аптеки все още нямат връзка с приходната агенция. От агенцията припомнят, че срокът за свързване на касовите апарати на аптеките с агенцията е 31 август.

Този срок важи за регистрираните по ЗДДС търговци на дребно с лекарствени продукти в аптеки и дрогерии съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това означава, че в оставащите работни дни, на час с приходното ведомство ще трябва да се свързват по минимум 50 аптеки. До сега са регистрирани близо 2000 аптеки и дрогерии.
От НАП предупреждават, че от 1 септември започват масови проверки на аптеките за това дали са спазени законовите изисквания. Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ЗДДС, която извършва търговия на дребно с лекарствени продукти след края на август и касовият й апарат няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лв. и едновременно с това - запечатана.
В края на ноември 2011 г. пък изтича срокът, в който регистрираните по ДДС търговци на зърно трябва да свържат касовите си апарати с информационната система на НАП. Новият срок важи само за тези търговци на зърно, които са регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно. За всички останали търговци срокът за установяване на дистанционна връзка с приходната администрация е  31 март 2012 г.
От агенцията отново припомнят, че информация за това кой модел касов апарат може да се  доработи и в кои случаи се налага закупуването на ново устройство може да се намери в интернет сайта на приходната агенция www.nap.bg  или на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИ ПОГВАТ АПТЕКИТЕ ОТ 1 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди