изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:12 EEST
Четирима студенти оцеляха по чудо при катастрофа    
Ред и сигурностЧетирима студенти оцеляха по чудо при катастрофа. Пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие

Джип "Мерцедес" катастрофира тази сутрин край Благоевград, а четирима студенти в Амеракинския университет в България (АУБ) оцеляха по чудо.
Пътният инцидент станал малко преди 5 часа край пътя от Благоевград за ГКПП "Станке Лисичково" на българо-македонската граница, съобщи БГНЕС.

Джипът със софийска регистрация бил управляван от 17-годишния новозеландец Джейк Тейлър. На ляв завой той загубил контрол, автомобилът излизъл вдясно от пътя, и когато младежът го върнал на платното, навивайки рязко наляво волана, гумите превъртели на асфалта и излизайки от пътя започнал да се търкаля по близо 20-метров скат. Джипът се преобърнал, чупейки няколко дървета, след което отново застанал на колела.

При претъркулването изпадал 19-годишният Мартин от София, който е със счупена ключица. С контузни рани е и вторият пътник - Георги, също 19-годишен. Двамата са се возели на задната седалка. До водача пътувало момиче и те  двамата са невредими.

След като излезли от катастрофиралия джип, четиримата тръгнали пеша по 3-километровото разстояние от моста на р. Струма към хипермаркет  "Метро" край Благоевград. Там хващат такси, двамата пострадали отиват в благоевградската болница да търсят лекарска помощ, а водача Тейлър и момичето се прибират в общежитието.

По неофициална информация и четиримата са студенти-пърокурсници в АУБ. Те започнаха занятия преди 4 дни. При претъркуването на джипа по ската се бяха разпилели лични вещи и учебници на четиримата.

Започва оглед на местопроизшествието, джипът също ще бъде изтеглен.
По неофициална информация двамата приети в болница са употребили алкохол, тепърва ще се издирва водача Тейлър, който е с адресна регистрация в София, за да му бъде взета кръвна проба за алкохол.

http://dnes.dir.bg

Пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие

страната                                 

произшествия

загинали

ранени

с опасност за живота

За 26.08.2011г.

22

1

28

 

От началото на месеца

566

65

745

29

От началото на годината

4074

427

5098

-

 

за София

леки произшествия

тежки произшествия

загинали

ранени

 

77

2

-

2


 


Сходни връзки

Четирима студенти оцеляха по чудо при катастрофа | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Четирима студенти оцеляха по чудо при катастрофа
Автор: Anonymous да 2011-08-26 @ 11:24 EEST

А така! Следващият път на 17 годишният новозенландец да му дадат танк. :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди