изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:59 EET
Затвориха рибен ресторант на "Дълбока"    
НовиниПроверка на инспектори по храните затвори ресторант в Панчарево, собственост на фирма „Дълбока” ООД, град Каварна. съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в София град. В заведението се предлагат риби и морски деликатеси с неизвестен произход, без етикети и маркировка, открили проверяващите. Ресторантът не спазва изискванията за разделно съхранение на хранителните продукти, нито температурния режим на съхранение.


Персоналът работи с непълно или без работно облекло и нередовни лични здравни книжки. В кухнята на ресторанта има насеокими, защото прозорците не са замрежени както трябва. Заведението не спазва технологичните потоци на движение на храните (смесване на чист и мръсен поток), както и непълна и неефективна система за самоконтрол.
 
Комисията е изискала унищожаването в екарисаж на 552 кг храни с неизвестен произход, от които 19.500 кг готова кулинарна продукция. Връчено е предписание за пълно почистване и дезинфекция на хладилните съоръжения, в които са съхранявани храните, както и повърхностите, и съдовете, с които храните са били в контакт. Съставени са 3 акта за установено административно нарушение.

Ресторантът е затворен до изпълнение на предписанието и покриване на всички изисквания по действащото законодателство. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Затвориха рибен ресторант на "Дълбока" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди