изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:35 EEST
ДОБРИЧКА КАЗА ПРИНЦИПНО "ДА" НА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ДЕПОТО КРАЙ СТОЖЕР    
ОбществоОбщинският съвет на община Добричка прие принципно примерният проект на втори вариант на Споразумение за партньорство между осемте общини от областта и Никола Козлево и сдружение "Управление на отпадъците–регион Добрич” за учредяване право на строеж върху имот в землището на село Стожер, отреден за регионално депо за отпадъци на регион Добрич.


Това стана на сесия на ОбС вчера. Председателят на съвета Славка Петрова поясни, че окончателното одобрение на споразумението се очаква да бъде направено на следващата сесия. Според споразумението, деветте общини ще подготвят проектно предложение за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Околна среда". То предвижда изграждането на регионално депо "Стожер" и две претоварни станции за отпадъци - в Балчик за обслужване на общините Балчик, Каварна и Шабла, и в Тервел - за Тервел и Никола Козлево.
На сесията съветниците приеха информация за текущото изпълнение на бюджета на община Добричка за първото шестмесечие на годината, внесена от кмета Петко Петков. От нея става ясно, че към 30 юни изпълнението на приходната част е 59 процента. Към същата дата наличните средства по бюджета на общината са в размер на 4 355 304 лева.  Взето бе решение за прехвърляне на бюджетен кредит от "Резерв за непредвидени и неотложни разходи" за осигуряване на заетост по проект "Нов избор - развитие и реализация" в размер на 30 000 лева. Съветниците подкрепиха предложението на кмета Петко Петков да се кандидатства за продължаване на дейностите по два проекта - „Създаване и функциониране на Център за обществена подкрепа за деца в неравностойно положение от 7 до 18 години в община Добричка” и "С грижа за хората за независим и достоен живот в община Добричка”. На сесията бяха определени максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на общината. Решението е в резултат на промени в Закона за автомобилните превози, според които Общинските съвети по места вече определят максималните цени за такъв превоз. ОбС гласува дневната тарифа за 1 км пробег да е 1 лев, а нощната тарифа - 1.20 лева.
Сред останалите гласувани докладни записки бяха такива за учредяване на право на прокарване на подземен електропровод през имоти общинска собственост, учредяване право на прокарване на кабелна линия по плана на с. Стефаново през общински път, утвърждаване на пазарни оценка на недвижими имоти–частна общинска собственост за продажба на общинска земя на собствениците на построени върху нея сгради в Плачи дол и Ведрина и др. Гласувано бе и предложение относно отдаване под наем на част от имот–публична общинска собственост за монтаж на апарат за топли напитки в сградата на общината. НДТ                                                                                 


 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА КАЗА ПРИНЦИПНО "ДА" НА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ДЕПОТО КРАЙ СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди