изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:46 EEST
СЪРБИ И БЪЛГАРИ СТРЕЛЯХА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР    
НовиниПриключи съвместното учение "ЕСЕН 2011" на зетния полигон кщрай Шабла. Стрелбите на войските от родната ни армия и колегите им от сръбска страна наблюдаваха президентът на Сърбия Борис Тадич, премиерът ни Бойко Борисов, двамата военни министри и вицепреприерът и министър на МВР Цветан Цветанов.


Правителствен вертолет докара премиера и сръбския президент Борис Тадич на зенитния полигон край Шабла, където малко преди това с военен вертолет пристигнаха министъра но тбраната Аню Ангелов и сръбският му колега Драган Шутановац. Почетна рота, съставена от трите рода войски посрещна гостите, сред които бе и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. След химните на двете държави, лично президентът Тадич прие почетния караул, след което командира на учението разясни в нарочна палатка на всички високопоставени гости задачите на учението. В експозето за това какво предстои на полигона край Шабла генерал-майор от ВВС Константин Попов заяви, че след създаването на полигона през 1964 г., по време на това учение за първи път на него ще стрелят чужди самолети. В учението участие взеха две спарки МИГ-29 - едната българска, а другата сръбска. Още в началото на стрелбите се наложи за 5 минути учунието да бъде прекъснато заради подпалилите се сухи треви при две от установките, след произвеждане на изстрели, но огънят бързо бе потушен и до края учението премина без инциденти. След приключване на стрелбите министър Ангелов даде висока оценка на българските и сръбски войни. От своя страна министър Шутановац изтъкна, че е много доволен от съвместната работа на двете съседски армии. "Благодаря на моя приятел премиера Борисов и го поздравявам за това, което е направено в икономиката и инфраструктурата на страната" - каза президентът Тадич. Той подчерта, че страната му се стреми към членство в ЕС и пълноправно такова в НАТО, за което е готова да черпи от опита на България, като изрази надежда, че двете страни ще си сътрудничат и в областите на науката, образованието, здравеопазването. В заключение Тадич изрази съжаление, че националният волеъйболен тим на страната му е загубил от нашите момчета при откриването на зала "Арена Армеец", но добави, че се надява на реванш. От своя страна премиерът Борисов пък заяви: "Благодаря, че волейболният тим дойде за откриването на залата, както и че загуби, за да не ни тръгне на карък. Оттогава момчетата все побеждават". По отношение на намесата на пожарната по време на учението Борисов заяви, че едва ли има военни действия без пожари и добави, че дори не е било нужно те да бъдат потушавани, за да се види как военните могат да преминават и през огнени препятствия.

 


Сходни връзки

СЪРБИ И БЪЛГАРИ СТРЕЛЯХА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди