изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:46 EEST
НОВ ПРОЕКТ НА ТПП    
НовиниСвоя нов проект представи вчера екипът на Търговско-промишлената палата в Добрич. Той е "Черноморска мрежа Tradenet (B.S.T.).

Водещ партньор по него е Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в Констанца, както и Helenic Foreign в Солун. Участват още търговските палати на Кавала, Гърция, Национален център за развитие на малки и средни предприятия от Ереван, Армения, както и търговско-промишлените палати в Зонгулдак и Трабзон в Турция. Проектът е финансиран от Съвместната оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013", по която страни членки в ЕС могат да си партнират със страни извън общността.
За нас това е нова възможност за контакти с тези държави, обясни експертът от ТПП в Добрич Татяна Гичева. Тя добави, че основната цел на проекта е да насърчи и улесни регионалните партньорства и трансграничното сътрудничество, които са насочени към устойчиво развитие в Черноморския басейн, като при това се обединяват ресурси, дейности и мрежи.
Основните дейности, които ще се реализират в рамките на проекта, предвиждат създаване и популяризиране на Черноморски търговски атлас, който ще представя икономическите и търговските условия в пет страни. Ще бъде разработен уебсайт с информация за икономическото и търговското развитие с онлайн база данни. Овен това предстои да се създаде онлайн стокова борса и да се организират седем уъркшопа за насърчаване на разбирателството и стимулиране на интересите за коопериране, насочени към местния бизнес. Ще се организира и  брокерска среща на малките и средни предприятия и ще се създаде Черноморска мрежа Tradenet със седем точки за контакт.
Проектът е с продължителност 18 месеца.
 


Сходни връзки

НОВ ПРОЕКТ НА ТПП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди