изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:30 EEST
АЛБЕНА ПОДАРИ ПРИКАЗНА НОЩ НА ГОСТИТЕ СИ    
ТуризъмРъководството на курорта Албена подари уникален концерт на своите гости по случай своя 42-и рожден ден, съобщиха от туристическото дружество.

Късно вечерта на 24 август сцената в Перлата на Българското Черноморие е била взривена от мегазвездата на родната ни поп музика Георги Христов и рокдинозаврите от група "Сигнал".
Близо 10 000 гости и приятели на курорта са се били въоръжили с фотоапарати, телефони и видеокамери, за да запечатат впечатляващата нощ. Те пели заедно с любимите си звезди и аплодисментите им дълго не позволили на певците да слязат от сцената. След това те раздавали автографи и си направили снимки за спомен с феновете.
Празничната вечер е започнала с изпълнение на ансамбъл „Варна” и хоро на зеленото пространство до административната сграда на администрацията.
След това е било поставено началото на летните студентски игри със запалване на огън с факла от олимпиадата в Мюнхен през 1972 г.
Бурни овации получили изпълненията на децата от руското национално радио и телевизия, както и хорът на китайското радио. Децата от далечната азиатска страна изпълнили "Хубава си моя, горо" на български език, а след това Косара Цонева и Йоана вдигнали градуса на настроението с хитови изпълнения. Точно в полунощ младата хаус звезда DJ DIASS поднесъл истински коктейл от горещи парчета.
Всички изпълнители получили специални грамоти за участие в концерта по случай рождения ден на Албена, а домакините зарадвали присъстващите с огромна вкусна торта. Хиляди туристи се наредили на опашка, за да опитат произведението на кулинарното изкуство. Подготовката му започнала още от понеделник. Тортата е била приготвена от майсторите Ивелина Цветкова и Цветан Цветков в сладкарския цех в курорта. Сглобяването на десерта им е отнело близо 13 часа, като това е започнало още в 6.30 часа сутринта на 24 август. Кулинарните специалисти забъркали тортата с 450 яйца, 15 кг захар, 20 кг брашно, 45 литра сметана, 25 кг крем, 25 кг захарно тесто и др. „Дължината на тортата бе 2.40 метра, а ширината 1.80 м. Това е най-голямата торта, която съм правила. В нея имаше 1340 парчета, които обаче стигнаха за над 3000 души”, заяви Ивелина Цветкова.
Празничната торта бе доставена до сцената с камион. 12 силни мъже, повечето от тях готвачи, я пренесли до масата, където малки и големи първо си направили снимка за спомен, а по-късно опитали от сладкото изкушение. Тортата с панорамна гледка на курорта е била разрязана от търговския директор на Албена г-жа Маргита Тодорова.      
Мобилният оператор VIVACOM също зарадвал малки и големи с прекрасни награди, раздадени с томбола. От Албена са осигурили ваучери за уикенд за двама в курорта и в Приморско. Щастливците, които ги получили, са от цялата страна. От сцената те изказали своята огромна благодарност на домакините за впечатляващия спектакъл.
Водещ на вечерта е бил неуморимия Теди Джорджо, който отново показал най-доброто от себе си, а гостите на комплекса били поздравени лично от търговския директор Маргита Тодорова. С прекрасна заря били изпратени последните минути на тържествения ден, съобшават още от курорта.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОДАРИ ПРИКАЗНА НОЩ НА ГОСТИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди