изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:59 EEST
ДОБРИЧ ЩУРМУВА "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" - ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА!    
Култура

Петима добруджанци щурмуват телевизионното шоу "Гласът на България" на бТВ. Александър Байчев, Ани Сарандева, Валентина Димитрова, Гергана Коева и Кристина Аврамова успяха да преборят жестоката конкуренция и да попаднат сред най-добрите 24-ма, които ще участват в концертите на живо. Представянето на нашите таланти за пореден път превръща Добрич в музикалната столица на България.

 



Двама възпитаници на студиото за поп-рок певци "Сарандев" към общински младежки център "Захари Стоянов" влизат в битката. Александър Байчев - от отбора на Ивана, е професионален певец. Той е 24-годишен, завършил е музикална паралелка в училището по изкуствата "Св. Климент Охридски" в Добрич, а в момента има само няколко изпита за магистратура в Музикалната академия в София. Младият талант е от музикално семейство - майка му д-р Божана Байчева и брат му Цанимир Байчев /също възпитаник на Музикалната академия в столицата/ са ръководители на "Сарандев" и преподаватели в Педагогическия колеж в Добрич. Баща му пък - известният акордеонист Любомир Байчев, в момента е в ХГ "Св. Св. Кирил и Методий". "Александър пее от 5-годишен, свири на пиано, в момента работи в пиано-бар", сподели д-р Байчева. Тя допълни, че е носител на множество награди, сред които Гран при от фестивал в Молдова, Гран при със Стоянка Неделчева от конкурс в Търговище и т. н. Възпитаничка на д-р Байчева е и 17-годишната Ани Сарандева - от отбора на Кирил Маричков. Чаровното момиче е една от най-малките участнички, достигнали до концертите на живо в "Гласът на България" и със сигурност най-младата сред добричките изпълнители. Ани пее в студиото за поп-рок певци "Сарандев" от пети клас, тази година е абитуриентка. Многобройни са наградите й от национални и международни конкурси, имаше и турне в Израел, в което участва в концерти, сподели за талантливото момиче д-р Байчева. "Добрич много добре се представи в "Гласът на България", не само моите възпитаници, но и другите деца. Дори и Георги, който отпадна", коментира ръководителят на "Сарандев". Д-р Байчева сподели, че според нея ще успеят тези, които имат повече опит, които успеят да се контролират, които са със силен характер, защото напрежението е много голямо. "Останаха много талантливи деца, ще се радвам моите възпитаници да бъдат в "Гласът на България" максимално дълго", допълни вокалният педагог.      

Валентина Димитрова и Гергана Коева са другите два добрички таланта, които продължават в "Гласът на България". Възпитанички са на училището по изкуства СОУ ”Св. Климент Охридски” в Добрич. 23-годишната Валентина Димитрова от отбора на Кирил Маричков в момента усвоява поп и джаз пеенето в Музикалната академия в София и правото - във Варненския свободен университет. Поп и джаз пеене учи, но в Нов български университет, и 22-годишната Гергана Коева от отбора на Ивана, която е родом от Тервел. И двете момичета са участвали в много национални и международни конкурси, на които винаги са получавали призови места и много високи отличия, разказа за тях вокалният им педагог Милена Пеева. Тя не се наема да изброи всички награди на талантливите си възпитанички, за да не пропусни някоя. "Те имат изключително присъствие на сцената, много красиви и запомнящи се гласове, харизма и обаяние", сподели Милена Пеева. И допълни, че Валентина и Гергана са силни и всеотдайни на сцената, а в живота - верни приятели. "Знаят какво могат и ще се борят докрай. България трябва да се гордее с такива таланти и да прави всичко възможно те да се развиват и да работят тук", допълва вокалният педагог. Милена Пеева сподели, че обича момичетата безкрайно и им желае късмет, много здраве и успех, в който вярва.

Още една певческа школа от Добрич е представена успешно в "Гласът на България" - в концертите на живо ще участва и 22-годишната Кристина Аврамова от сдружение "Ръка за таланта". Тя пее при Стефка Димитрова от пет години, в момента е студентка в икономическа специалност във Варненския свободен университет. Кристина не е участвала в много конкурси, но за сметка на това всичките й представяния са носили награди. Сред тях са три първи награди - от конкурси във Варна и Албена. Тя активно участва - както като изпълнител, така и в организацията на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Кристина не се занимава професионално с музика, но затова път желанието й да пее е голямо, сподели Стефка Димитрова. За възпитаничката си разказа, че е изключително отговорна и има огромното желание да успее, да стигне до възможно най-далеч в "Гласът на България". "Аз много се радвам на успехите й до момента - в кастингите и в дуетите. Това й даде един силен тласък и я освободи от съмненията, които имаше по отношение на собствените си възможности. Тя знае, че борбата няма да е лека и че това е едно състезание, в което всички могат, въпросът е кой ще издържи психически", допълни Димитрова.

Тази вечер в концертите на живо ще се представят изпълнителите от отборите на Ивана и Миро. Т. е. на сцената ще излязат и ще се борят за зрителския вот Александър Байчев, Гергана Коева и Кристина Аврамова. Авторите на "Гласът на България" ще обявят номера, на които да се пускат sms-и, ще може да се гласува и чрез интернет. Да подкрепим добричките таланти!

 

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА!!!

 

НДТ

 

Обновена в 17.45 ч. на 29.08.2011

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩУРМУВА "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" - ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ ЩУРМУВА "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" - ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА!
Автор: Anonymous да 2011-08-29 @ 08:38 EEST
Успех ,млади хора!
ДОБРИЧ ЩУРМУВА "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" - ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА!
Автор: Anonymous да 2011-08-29 @ 14:33 EEST
успех, и когато ви питат откъде сте с гордост казвайте, че сте от Добрич, а не както ви представят в предаването незнам по каква причина - от София!!!
ДОБРИЧ ЩУРМУВА "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" - ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОБРУДЖА!
Автор: Anonymous да 2011-08-29 @ 20:24 EEST

И аз мислех да пиша същото,с гордост да казваат,че са от Добрич,защото много грозно ми се стори представянето на Александър,че е от София.Иска им се на софиянци ;) Успех на всички!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди