изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:51 EEST
ДНЕС СЕ ОТКРИВА ДОБРИЧКИЯТ ПАНАИР    
Икономика

ХIXто Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“, организирано от „Добрички панаир” АД,  ще се проведе от 30 август до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс „Простор“ в гр. Добрич. В него участват 152 фирми от страната и чужбина, от които 20 на сто се представят за първи път



Ден преди официалното откриване на Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него", участие в него са заявили 152 фирми от страната и чужбина, съобщиха организаторите от "Добрички панаир"и. Сред тях са много традиционни участници – производители, търговци и научни институти. 20 на сто от участниците се представят в изложението за първи път. Директно участие в изложението имат фирми от Гърция, Румъния, Сърбия и Холандия. Българо-румънски щанд Bu.Ro.Coop на изложението ще стане възможен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество“, по който работи ТПП-Добрич. Посолството на Република Полша – Отдел за промоция на търговията и инвестициите ще се представи със свой щанд на изложението.

26 са фирмите от Добрич и областта: „Автомотор Добрич” АД, „Агро Свят 98” Добрич ООД, „Агроном” ООД, „Бизо-България” ООД, „Брисегруп България” ЕООД, „БМД” АД, „Вера 75” ЕООД, „Гала 90” ЕООД, „ДАС Добрич” ЕООД, „Дик инжинеринг” ООД, „Добрич онлайн”, Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево, „Едима” ЕООД, ЕТ ”Статев-Станимир Недялков”, „Зенит – 71” ЕООД, „Ив Кар Спорт” ООД, „Металагро” АД, ЕТ „Мира –П. Петров”, „Прима-Димов” ООД, ЕТ „Пряспа – Светлозар Киров”, „Ритъм инжинеринг” ООД, „Сънсолар” ЕООД, „Тангра България” ООД, „ТОСС” АД, „ХелиотерМ” ЕООД, „Феликс” ЕООД.

С информационен щанд ще участва  Министерството на земеделието и храните. На него ще бъде представена Програмата за развитие на селските райони. Експерти от МЗХ, представители на държавен фонд „Земеделие“ и Областна служба за съвети в земеделието ще информират заинтересованите лица за възможностите за финансиране по тази програма.

По време на изложението ще се състои промоция в европейски мащаб на нов продукт, предлаган от „ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ” ЕООД. Това е Clearfild толерантни хибриди маслодайна рапица. Той е подходящ при отглеждане на рапица при силно заплевени полета. Друг традиционен участник „РАЛОМЕКС” АД ще представи за първи път дискова брана БДП-7,0 РТ, която е с работна ширина 7 метра.

За първи път у нас ще бъде представен Трактор Case IN модел Steiger с максимална мощност до 670 к.с на „РИМЕКС 1 ХОЛДИНГ”. „САТНЕТ” ООД ще промотират на нашия пазар нови японски трактори ИСЕКИ. „МикроАкаунт” ЕООД представя цялостна софтуерна система от клас ERP за управление на агробизнеса.

Официалното откриване на изложението ще се състои от 10.00 чада днес в СК”Простор”, гр. Добрич. На него ще присъства заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова. Сред поканените са народните представители от 8-ми Добрички многомандатен избирателен район Румен Иванов, Ваня Донева, Светомир Михайлов, Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Корман Исмаилов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на ДФ ”Земеделие” Румен Порожанов, Желязко Желязков - Областен управител на област Добрич, Иван Мандев - председател на Общински съвет, гр.Добрич, Детелина Николова – кмет на община гр.Добрич, Стелиян Митев – директор ОС ”Земеделие”, Добрич и др.

В 10,30 ч. ще бъде открита пътуващата фотоизложба на деца, заченати ин витро, „Ангели с мисия”, която е съвместна кампания на Фондация „Искам бебе” и „Добрички панаир” АД  „Зрънце живот”.

От 14 ч. в комплекс "Изида" ще се проведе кръгла маса на тема „Промени в Общата  селскостопанска политика след 2013 г.”, в която ще участват експерти от МЗХ и ДФ "Земеделие".

Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени от 20:00 часа по време на официалната вечеря в ресторант "България". Те ще са в категориите "Търговско представителство" и "Български производител".

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица“. Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия“, „Траяна“, „Добруджански авлиги“ и „Извор“. Целта  е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.

Идеята за съпътстващата културна програма е на „Добрички панаир” и радио „Добруджа“. За реализацията й през тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа – хотел „Отдих“, гр. Каварна, „Елит – 61 Иван Иванов”, гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев – Тера“ с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов“ с. Крушари.

Идеята на ръководството на „Добрички панаир” е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.

На централната алея до информацията на „Добрички панаир” /срещу централен вход/, ще бъде  поставена  каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година”. Дейността на сдружението е насочена към осъществяване идеята за изграждане паметник на генерала-герой в град Добрич. Изпълнението на идейния проект и скулптурната фигура са възложени на проф. Крум Дамянов.

С построяването на паметник на славния генерал Иван Колев, „бащата на българската конница” и голям български пълководец, ще се увековечи саможертвата на българската армия, на хилядите знайни и незнайни войни, дали живота си за освобождението на цяла Добруджа. Затова от СНЦ „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година” призовават: Нека всеки участва с лично дарение, като патриотичен жест на достоен потомък и родолюбец! НДТ

 

 


Сходни връзки

ДНЕС СЕ ОТКРИВА ДОБРИЧКИЯТ ПАНАИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди