изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:37 EEST
Мартин Димитров: Бойко, излез да се бием като мъже    
Политика СДС и ДСБ ще се явят заедно на кметски избори в София с кандидат за кмет Прошко Прошков. Готови сме да влезем в битка, заяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята Коалиция Мартин Димитров по БНТ.  Той коментира напрежението между СДС и ДСБ, след като от неговата партия сключиха споразумение с с Общността на демократичните сили (ОДС), в която влизат партиите на Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев и други, както и заради листата в София. "Двете страни трябва да постъпят в правилната посока и да направят компромиси. СДС направи това. Сега имаме един силен кандидат-кмет за София - Прошко Прошков", заяви днес Мартин Димитров, цитиран от БГНЕС.

Синият лидер заяви, че се правят опити да се попречи на Синята коалиция да се регистрира за участие на изборите на различни места в страната. Той поясни, че чак сега разбира какво е имал предвид вътрешният министър Цветан Цветанов, когато му е казал след последния вот на недоверие „ще видите какво ще ви се случи".
ГЕРБ са тръгнали да търсят победа на местните избори по безобразен начин, поясни Димитров. „Възмутен съм и съм бесен", категоричен бе той.

„Призовавам премиера Борисов да се обади на всичките си хора в ОИК и да им каже да не мерят с двоен режим. Да излезе Борисов и да се бием като мъже на изборите", заяви още синият лидер, цитиран от КРОСС.

„В Плевен и в Монтана имаме кметове от 12 години и мислите ли, че ГЕРБ или БСП ще ни победи там - не", добави той.
Преди два дни стана ясно, че ОИК в Плевен е регистрилала обединение с името на "За Зеленогорски", нямащо нищо общо с кандидатурата на синия кмет Найден Зеленогорски. Той ще се състезава за четвърти кметски мандат наесен отново като кандидат на широка дясна коалиция “Заедно за община Плевен”.
Във Варна пък ОИК регистрира  "Синя коалиция-Варна", нямаща нищо общо с коалицията на СДС и БСП. По-късно тази регистрация бе отменена. 

Във връзка със споразумението, което Синята коалиция сключи с ОДС, Димитров заяви, че се търси широка дясна коалиция. Специално за президентските избори се очертава една наистина широка коалиция, която не са правили сините от 7-8 години, поясни синият лидер.

Той очаква две лоши неща да се случат след предстоящите избори. Според него едно от тях е актуализация на бюджета.
"Второто негативно нещо е ГЕРБ да подновят преговорите за АЕЦ „Белене", защото управляващите смятат, че това би попречило на местните и президентските избори", каза синият лидер. Според него това, че България и Русия ще се съдят заради АЕЦ „Белене" е само за пред медиите.

Мартин Заимов, който изненадващо оглави листата на РЗС за общински съветници, пък коментира за БНР, че е направил това защото изпитва ярост.
"Срам ме е от това, което се случва през последните 4 години. Безкомпромисен съм към модела Софиянски-Борисов.", заяви той. Ситуацията в партията на гоподин Борисов е същата като в тази на Сакскобурготски. Това са същите хора от социологическа гледна точка. Няма място за този тип формирования - лидерски. Това е тип политика, на който не вярвам. Смятам, че трябва да има опозиция на този тип политика. Същото чувство изпитвам по отношение на липсата на яснота. Не трябва да се допускат лидерски проекти, каза Мартин Заимов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Мартин Димитров: Бойко, излез да се бием като мъже | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди