изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:38 EET
Мелбърн е най-добрият град за живеене    
Любопитно Мелбърн е най-добрият град за живеене в света, сочи класация, публикувана от Economist Intelligence Unit, което е звено от групата на The Economist . Столицата на Зимбабве Хараре е в дъното на списъка. Австралийският град изпреварва канадския Ванкувър, който често оглавяваше класацията през последните десет години, но този път е едва на трето място след австрийската столица Виена, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В топ десет на най-добрите градове за живеене освен Мелбън има още три австралийски града - Сидни - на шесто място, Пърт и Аделаида - на и девето осмо място. Канадските градове също са добре представени с Торонто и Калгари съответно на четвърто и пето място.
Финландската столица Хелзинки е на седмо място, а Оуклънд, Нова Зеландия, завършва топ 10, сочи изследването.

Париж е на 16-то място в класацията, Токио - на 18-то място. Най-добре представеният американски град в подреждането е Хонолулу - 26-то място.

Лондон е на 53-то място след Сингапур. Атина, столица на изпадналата в криза Гърция, отстъпва с пет места спрямо предишната класация и сега е на 67-мо място. Триполи пък слиза от 107-мо на 135-то място след започналата в Либия революция.
Както и в предишната класация, Хараре е на последно място заедно със столиците на Бангладеш - Дака, и на Папуа Нова-Гвинея - Порт Морсби.

Класацията е направена по различни критерии, сред които социална и политическа стабилност, равнище на престъпността, достъп до качествени медицински грижи, културен живот, природа, процент на децата, посещаващи училище, и инфраструктура.

"Австралия със своята ниска гъстота на населението и сравнително ниска престъпност продължава да има на територията си много от най-приятните градове за живеене", заявява авторът на изследването Джон Копстейк.
"Въпреки поскъпването на живота, подхранвано от засилването на австралийския долар, тези градове предлагат много фактори, които ги правят много привлекателни", допълва той.  http://dnes.dir.bg

Русе спечели приз за най-красив град

София е най-добрият град за живеене в България

Варна поведе във временното класиране за "Най-добрият град за живеене"

 


Сходни връзки

Мелбърн е най-добрият град за живеене | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди