изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:40 EEST
БАЛЕТ „КАПРИЗ” СЕ ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО В ХЪРВАТИЯ    
Култура Мажоретният състав „Каприз” от Тервел представи достойно нашата страна на  Европейския мажоретен шампионат в Пореч, Хърватия, провел се от 26 до 28 август. За първи път мажоретен състав от България участва в толкова престижно и мащабно състезание, коментира Русалия Петрова, вицепрезидент на Българската мажоретна асоциация. Европейския шампионат, организиран от Международната мажоретна асоциация, се провежда за осма година. В него се състезаваха 3493 мажоретки от 90 отбора, членове на 10 държави-членки на асоциацията.

Мажоретния състав от Тервел се представи във всички състезателни формации – соло, дуо, мини и големи групи/ в категориите Батон и Пом-пон. Нашите момичета успяха да задържат „златната среда” в класацията, въпреки големия брой участници и силна конкуренция. Във всяка категория и възрастова група се състезаваха по 20-25 отбора. Голяма беше и изненадата на международните съдии,които споделиха,че виждат на Европейски шампионат състав, който участва за първи път и е на това ниво, посочи още Р. Петрова.Те поздравиха ръководителката и хореографката на състава – Живка Ненова, и й пожелаха бъдещи успехи.  В класирането след нас останаха отбори -  нови членове и дългогодишни участници – Черна Гора, Сърбия, Русия, Украйна, Хърватия и Полша.

В соло батон Виктория Тошкова е на 15-о място,  Габриела Росенова – на 19-о място. При соло помпон – Недялка Тончева е на 19 място, Виктория Тошкова и Габриела Росенова са 13-и при дуо батон. Също на 19-о място са Недялко Тончева и Стелияна Руменова в категорията дуо помпон – Недялка тончева и Стелияна Руменова. При големите формации в категория помпон/Марш парад и хореография на място/ „Каприз” е на 17-о, и на 21-о в категория батон.

Българска мажоретна асоциация и Мажоретен състав „Каприз” получиха специална награда – плакет на Международната асоциация за достойно първо участие и пълноправно членство в  IMA. Мажоретният състав изказва своите специални благодарности на община Тервел за финансовата помощ и морална подкрепа.

През 2011 година Мажоретен състав „Каприз” взе ПризЗлатен помпон” на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон” и беше номиниран да участва в Европейския шампионат в Хърватия. С неговото първо участие БМА стана пълноправен член на IMA, припомни още Русалия Петрова. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

БАЛЕТ „КАПРИЗ” СЕ ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО В ХЪРВАТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди