изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:23 EET
ПОДГОТВЯТ УЧИЛИЩА И ЦДГ В ТЕРВЕЛСКО ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА    
ОбразованиеВ края на август вече има яснота за това доколко общината в Тервел е успяла да осигури добри условия в учебните и детските заведения за новата учебна година, съобщиха от кметството. В СОУ "Йордан Йовков" в Тервел са санирани всички външни елементи на сградата за последните два корпуса - нови дограми, хидроизолации на покриви, топлоизолация на стени и цокли, топлоизолация на таван на сутерен, направена е система за автоматизация на отоплителната инсталация.

 Всичко това ще рефлектира в по-нисък разход на средства за отопление и в по-добри възможности за финансиране на дейности за децата. Правят се освежавания и на помещения вътре в сградата – класни стаи, физкултурен салон, коридори. Екипът на училището в село Орляк е преустроил част от първия етаж на сградата и там е изграден ученически стол. Общината осигури средства за закупуване на кухненско оборудване за новата придобивка, на която се възлагат надежди за намаляване на броя на ранно напусналите училището ученици от ромски произход.

В ЦДГ в село Орляк приключва хидроизолация на покрива, подменят се балатуми и се освежават помещенията, които се ползват от трите детски групи. В ЦДГ в село Каблешково се прави  основен ремонт на санитарните възли и подмяна на стари дървени врати на помещенията. В ЦДГ в село Жегларци е извършено циклене и лакиране на паркета в двете занимални, измазани и боядисани са стените и таваните на помещенията. В ЦДГ в село Безмер ремонтните дейности там ще започнат утре и ще продължат до 12 септември. Освежават се стените и таваните на помещенията в занимални, офиси, санитарни възли, кухня и складови помещения. В ЦДГ в село Честименско предстои да се изгради нова ограда на двора. Работата ще започне в средата на септември. В детските градини в селата Ангеларий и Балик подменя се балатум в занималня, освежават се стени и тавани в помещенията. В Детската ясла се освежават всички използваеми помещения. Материалите за работа са дарени от фирма за строителни материали в Тервел, а средствата за заплащане на строителните дейности се осигуряват от общината.

Общата стойност на ремонтите в ресор образование през това лято възлиза на 481 000 лв., от които 181 000 лв. се осигуряват с бюджетни средства. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ УЧИЛИЩА И ЦДГ В ТЕРВЕЛСКО ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди