изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:25 EEST
ИНТЕРСКАЙ АД СЪС 169% РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ ОТ УСЛУГИ ДО 417 ХИЛ. ЛВ.    
ТуризъмКомпанията е 99,99% собственост на Албена АД и оперира летателните площадки Лесново и Приморско


Интерскай АД отчита 169% ръст на годишна база на консолидираните приходи от услуги до 417 хил. лв. за първото полугодие на 2011 г., показва консолидираният отчет, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.
Компанията е 99,99% собственост на Албена АД и оперира летателните площадки Лесново (до гр. Елин Пелин) и Приморско.
Приходите от авиотранспорт са реализираните от самолетите „Соката TBM 850" в размер на 179 хил. лв. за първото полугодие на 2011 г. и останалите от самолет "Сирус СР 22", както и от летищни такси, наеми за домуване на самолети и други. И двете машини са взети под наем.
Интерскай АД е и основен доставчик на авиационно гориво 100 LL, внос от Шел Австрия и Шел Германия, като приходите от това перо са 446 хил. лв. през първото полугодие на 2011 г. при ръст на годишна база със 7%. Авиобензинът, продаван на площадката в Лесново, е с цена от 4,94 лв./литър с ДДС и акциз за количества до 999 литра.
Преференциалната цена за наематели е 4,79 лв./литър с ДДС и акциз. За момента дружеството няма право да продава бензин, освободен от акциз, тъй като не е международно летище. В момента, за да кацне международен полет на летище Лесново, трябва първо да кацне на летище София, да плати летищни такси, да мине митнически и граничен контрол и след това да прелети до летище Лесново, където отново да плати летищни такси. Двойното плащане на летищни такси на практика стопява интереса към летището за кацане при международни полети.
В процеса на развитието си дружеството е станало собственик на производител на лепила и отчита 3% спад на този тип продажби до 339 хил. лв. за първото полугодие годината.
Интерскай АД следва амбициозна инвестиционна програма летателната площадка Лесново да стане шестото международно летище в България (след София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), се казва в междинния доклад. Всъщност програмата вече е със забавяне от две години, след като дружество заяви това намерение още през 2008 г. пред Министерство на транспорта – Главна Въздухоплавателна и очакванията бяха до средата на 2009 г. да получи право да посреща международни полети. НДТ

 


Сходни връзки

ИНТЕРСКАЙ АД СЪС 169% РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ ОТ УСЛУГИ ДО 417 ХИЛ. ЛВ. | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИНТЕРСКАЙ АД СЪС 169% РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ ОТ УСЛУГИ ДО 417 ХИЛ. ЛВ.
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 16:44 EEST
Toва са пълни глупости.За да задоволи мераците си болния шеф на Албена прахосва пари, от които курорта нищо не печели!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди